Bodrum Gündem

Mühürlenen inşaata kendilerini zincirleyen çevreciler gözaltına alındı

Mühürlenen inşaata kendilerini zincirleyen çevreciler gözaltına alındı

Mühürlenen ŞİMPAŞ’ın mühürü hiçe sayarak çalışmaya devam etmesi üzerine çevreciler kendilerini inşaatın kapısına zincirlediler. de Savcılık ‘Çalışma hürriyetini engellemek’ suçundan çevrecileri gözaltına aldı…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem Haber

Marmaris’te milli park içerisinde Kızılbük mevkiinde iddialara göre gayri resmi olarak devam eden Sinpaş GYO projesinin belediye tarafından mühürlenmesinin ardından çevreciler, şirketin mahkeme kararına rağmen çalışmaya devam ettiği gerekçesi ile bölgede 24 saat nöbet tutmaya başladı.

Nöbet tutan çevrecilerden 12 aktivist şirketin şikayeti üzerine kolluk kuvveti tarafından gözaltına alındı.

Avukat Atal; Aslında olmayan bir çalışma hürriyetini ihlalden gözaltına alındılar…

Avukat İsmail Hakkı Atal konu ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; “Bildiğiniz gibi geçen hafta ŞİMPAŞ’a karşı açılan ÇED davası kazanılmıştı. Avukat Arzu Alper de davanın kararını tebliğ etti. CHP üst Yönetimi tarafından Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’a yapılan baskı sonucu, bu gün itibarı ile belediye inşaatı mühürlemek zorunda kaldı. Fakat buna rağmen içeriye giriş ve çıkışlar devam etti. Şirketin kamyonları mühür feyki yaparak giriş çıkışlara devam edince de arkadaşlar kendilerini kapıya zincirlemişler. Bu nedenle de Savcılık ‘Çalışma hürriyetini engellemek’ suçundan, aslında olmayan bir çalışma hürriyetini ihlalden gözaltına aldı. Orada çalışmak zaten yasak ve olmayan bir çalışma hürriyeti söz konusudur. Konunun altyapısı budur…”

‘Çalışma hürriyetini engellemek’ suçundan göz altına alınan çevreciler, 3 saatlik sorgunun ardından serbest bırakıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.