Bodrum Gündem

Türkiye Barolar Birliği 53. kuruluş yıldönümünde Ata’nın huzurunda

Türkiye Barolar Birliği 53. kuruluş yıldönümünde Ata’nın huzurunda
09.08.2022
0
A+
A-

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ile beraberindeki Yönetim, Disiplin ve Denetleme kurul üyeleri, TBB’nin 53. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti.

Bodrum Gündem Haber

Sağkan’ın Büyük Önder Atatürk’ün mozoleye çelenk koymasını ardından saygı duruşunda bulunan heyet, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Burada Anıtkabir Özel Defterini imzalayan TBB Başkanı, deftere şunları kaydetti:

“Büyük Atatürk,

170 bin avukatı temsil eden barolarımızın çatı örgütü Türkiye Barolar Birliği’nin seçilmiş kurulları olarak, kuruluşumuzun 53. yılında, varlık nedenimiz olan büyük emanetini taşımanın sorumluluğu ve heyecanıyla huzurundayız.

Barışın ve refahın ancak demokratik ve laik hukuk devletlerinde hüküm sürebileceğini gören büyük dehanla bize hedef olarak gösterdiğin; haklarını özgüvenle kullanan, kanun önünde eşit ve onurlu yurttaşların yaşadığı bir Türkiye’yi inşa etme idealini gerçeğe dönüştürmekte kararlıyız.

Aklın ve bilimin ışığında, görkemli bir hukuk devrimi üzerine kurduğun, kimsesizlerin kimsesi Türkiye Cumhuriyeti’nin, cübbelerinde ilik taşımayan bağımsız hak savunucuları olarak, hiçbir yurttaşı adalet arayışında yalnız ve savunmasız bırakmayacağımıza aziz hatıran önünde bir kez daha söz veriyoruz.

Her geçen gün büyüyen özlem, sevgi, şükran ve saygılarımızla…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.