Bodrum Gündem

Yeşil Mandalina Hasatı başladı  

Yeşil Mandalina Hasatı başladı  

Bodrum Mandalina Hareketi “Mandalina Bahçeleri yaşasın Bodrum’da yeşil kalsın” ilkesi ile projelerine devam ediyor. Yeşil mandalinanın önemine vurgu yapılırken, Bodrum belediye Başkanı Aras ve BODTO Başkanı Kocadon Mandalina için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi…  

Fatih Bozoğlu-Bodrum Gündem

Bodrum Kent Konseyi Coğrafi İşaretler Çalışma Grubu, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası’nın halen coğrafi işareti bulunan Bodrum Mandalinasının korunması ve ekonomik değerinin arttırılması ile ilgili birlikte yürüttüğü projelere bir yenisi daha eklendi. Bodrum Mandalinasının yeşil formundayken hasat edilerek birçok alanda kullanılabileceği ifade edilirken, Bodrum Mandalinası esansının da tam bu zamanda hasat edilen yeşil mandalinadan çıkartıldığına dikkat çekiliyor.

Bodrum Mandalinasının katma değer sağlayan bir ürün olması ve yok olmasının önüne geçilmesi için büyük çaba harcayan, uygulanabilir ve somut projeler üreten Bodrum Kent Konseyi Coğrafi İşaretler Çalışma Grubu Kolaylaştırıcısı  Erman Aras mandalina bahçeleri ve Bodrum’un yeşil kalması için mandalinadan üretilen ürünlerin yaygın bir şekilde kullandrılmasının önemine dikkat çekerek; “Ağustos ayındayız ve Bodrum yerli mandalinasının yeşil formunun hasat zamanı. Bodrum mandalinasının çok özel bir aroması var. Hele hele yeşil formundayken çok daha lezzetlidir. Bu aromanın tam en üst düzeyde olduğu nokta yeşil halidir. Suyumuza atabiliriz, sabah bu güzel suyu içerek güne başlayabiliriz. Salatalarımızda kullanabiliriz. Bütün içeceklerimize koyabiliriz. Yeşil zeytinle çok yakışır. Tabii ki kokteyllerin ayrılmaz bir parçasıdır yeşil mandalina. Esansını çıkardığımızda ise bütün kozmetikte kullanabileceğimiz çok özel bir ürün elde etmiş oluyoruz. Bodrum mandalinası esansı kolonyadan, çeşitli içeceklere ve lokuma kadar birçok ürünün imalatında kullanılabilir. Bodrum bu güzel meyvesini daha çok korumalı, yeşilini korumalı bu bahçelerin yaşayabilmesi ve sürdürülebilir bir turizm için bu ürünün yaygın ve verimli bir şekilde kullanılması gerekir. Herkes bu ürünü kullanmalı. Müesseselerde bu ürün kullanılmalı ki bahçeler yaşasın Bodrum’da yeşil kalsın…” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Aras; #BodrumdaDoğaKazanacak

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras Bodrum Mandalinası üreticisine destek olmak ve markalaşmış Bodrum mandalinasını yurt genelinde tüketiciyle buluşturmak amacıyla Migros Tic. A.Ş. ile geçtiğimiz yıl bir protokol kapsamında 100 ton Bodrum Mandalinasını kurumsal marketlerde satışa sunulmasını sağladıklarını anımsatarak; “Uzunca bir dönem, halkımızın önemli gelir kapısı olan mandalina bahçelerinin betonlaşmaya yenik düşmemesi, ürünlerinin hak ettiği değeri bulamadan dökülüp çürümemesi için mücadele ettik, etmeye de devam edeceğiz. Bitez mahallemiz sınırları içindeki Belediye mülkiyetinde olan mandalina bahçemizi geçmiş günlerine geri döndürdük. Bodrum Mandalinasının katma değerini arttıran diğer ürünlerin tanıtılarak daha geniş kitlelere ulaşması için üreticilerimizle işbirliği içinde çalışıyoruz. Yerel değerlerimizin korunması ve üreticilerimizin desteklenmesi için elimizden ne gelirse yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz…” dedi.

BODTO Başkanı Kocadon; Mandalina için her türlü desteği vermeye hazırız…

Turizm kenti olan Bodrum’da tarım ve turizmin birlikte yapılmasına katkı sağlayacak her projenin içinde yer alacaklarını kaydeden Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Kocadon, BODTO ve Bodrum Narenciye Birliği olarak Bodrum mandalinasının korunması ve bahçe sahiplerine gelir getirecek duruma getirilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.