Bodrum Gündem

Bankalar işin feda kısmını reel sektörü, kar kısmını kendilerine ayırmamalı

Bankalar işin feda kısmını reel sektörü, kar kısmını kendilerine ayırmamalı
10.08.2022
0
A+
A-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde “Finansmana Erişim İstişare Toplantısı” düzenlendi.

Bodrum Gündem Haber

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Türkiye Bankalar birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ve Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih katıldılar.

Milas Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’in katıldığı toplantıda konuşan Hisarcıklıoğlu “Hepimizin ülkemiz için fedakarca çalışması ve buna göre hareket etmesi gereken bir dönemdeyiz. Bankalarımdan da işin feda kısmını reel sektöre, kar kısmını kendilerine ayırmadan, bu bilinçle davranmalarını arzu ediyoruz” dedi. Ekonomiyi büyütmeyi devam ettirebilmek için firmaların uygun koşullarda finansmana erişimlerinin sağlanması gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, son dönemde bu durumun zorlaştığını, her il ve ilçeden bu yönde gelen şikayetlerin arttığını ifade etti. Krediye erişimde en büyük sıkıntıyı fiansa en çok duyarlı olan küçük ve orta ölçekli işletmelerin yaşadığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, kredi faizlerindeki yükselin yanısıra kredi limitlerinin yetersiz kaldığını ve kullanımda  sıkıntılar yaşandığının iletildiğini bildirdi.

Toplantıya MİTSO adına katılan Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, toplantının ardından yaptığı açıklamada “Toplantı çok yararlı geçti. Uzun zamandır küçük ve orta boy işletmelerin krediye ulaşımda yaşadıkları sıkıntıları TOBB’a bildiriyorduk. Odalardan gelen bu tür yakınmalar üzerine TOBB Başkanımız böyle bir toplantı düzenledi ve söylenmesi gereken ne varsa söyledi. Burada çok yararlı görüş alışverişinde bulunuldu. Umarım bundan sonra üyelerimizin, küçük ve orta boy işletmelerin krediye ulaşımları kolaylaşır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.