Bodrum Gündem

Şirketler mesleki eğitim merkezlerinden daha fazla öğrenci alsın

Şirketler mesleki eğitim merkezlerinden daha fazla öğrenci alsın
10.08.2022
0
A+
A-

Şirketlerin, mesleki eğitim merkezlerinden daha fazla yararlanması için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği protokolü imzaladı.​ Protokolü Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu imzaladılar.

Bodrum Gündem Haber

Protokolün imza törenine Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk de katıldılar.

TOBB Konferans Salonu’ndaki Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokol Töreni’nin açılış konuşmalarını TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptılar. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, özel sektörün mesleki eğitim merkezlerinden daha çok istifade etmesi gerektiğini belirterek, “Ben bu kapsamda gençlerimizi, mesleki eğitim merkezlerine kayıt olmaya, işverenlerimizi de mesleki eğitim merkezlerinden öğrenci almaya davet ediyorum.” dedi.

Konuşmasında TOBB’un eğitim alanında yaptıklarına değinen Hisarcıklıoğlu, “Özel sektör olarak, nitelikli çalışan bulamamaktan, mesleki eğitimin ihtiyaçları karşılamamasından şikâyet ediyorduk. Mesleki eğitimde kamu-özel sektör iş birliğini artırmak, özel sektörün rolünü güçlendirmek istiyorduk. Mesleki eğitim, özel sektörün insan kaynağını karşılamada en önemli vasıta olsun istiyorduk. Bu bizim 20 senedir gündemimizde olan bir konuydu. Bakanımız Sayın Mahmut Özer’den bu konuda hem büyük destek hem de önemli icraatlar gördük.” diye konuştu.

Türkiye’nin büyük şirketlerini, meslek liselerinden stajyer öğrenci ve mezun almaya davet eden Hisarcıklıoğlu, özel sektörü mesleki eğitim merkezlerinden daha çok istifade etmeye çağırarak, “Ben bu kapsamda gençlerimizi, mesleki eğitim merkezlerine kayıt olmaya, işverenlerimizi de mesleki eğitim merkezlerinden öğrenci almaya davet ediyorum.” dedi.

TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü, mesleki eğitim merkezleri ile TOBB’a bağlı oda-borsaların eşleştirilmesini, söz konusu merkezlerindeki öğrenci sayısının artırılmasını, oda-borsa üyesi şirketlerin bu merkezlerden daha fazla öğrenci almasını öngörüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.