Bodrum Gündem

Gümüşlük ve Koyunbaba halkı Çukurbük Plajına Sahip Çıkıyor

 

 

Gümüşlük’te yaşayan yurttaşlar plajlarına sahip çıkıyor. Ancak yurttaşlar belediyenin bu plaja ilgisiz kaldığını ifade ederek, “Acaba burası birilerine peşkeş mi çekildi? O nedenle mi belediye ilgilenmiyor? Burası halkın elinden alınacak?” sözleri ile kaygılarını da dile getiriyorlar…

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

Gümüşlük ve Koyunbaba bölgesinde yaşayanlar ve tatilini geçirmek üzere yazlıklarına gelenler Koyunbaba’daki Çukurbük plajını kaybedecekleri konusunda tedirginler. Muğla Büyükşehir ve Bodrum Belediyesi tarafından duş, soyunma kabini ve yiyecek içecek büfesi gibi temel ihtiyaçların konulmadığına dikkat çeken yurttaşlar özellikle temizliği konusunda çok büyük sıkıntılar olduğunu söylüyorlar. 10 Ağustos 2022 Çarşamba gününe kadar bir çok ağır iş makinasının plajı işgal ettiğinden yakınan bölge sakinleri Çukurbük plajının halkın olduğunu ve asla vermeyeceklerini kaydediyor.

Senkop Yapı Kooperatif Başkanı Zeynep İnci Tiritoğlu öncülüğünde bir çok bölge sakini sahile gelerek plajda çöplerin temizlenmesinde Bodrum Belediyesi ekiplerine destek verdi.

Bodrum Belediyesi ve halk ele ele vererek plajı bu sıkıntıdan kurtarmaya çalıştıklarını söyleyen Senkop Yapı Kooperatif Başkanı Zeynep İnci Tiritoğlu: “Sanatçılardan oluşan bir sitemiz var. Pandeminin de girmesiyle beraber iki senedir Çukurbük Plajı’nı kullanamıyoruz. Sonra fark ettik ki hiç kullanamayacağız ve sosyal duyarlılık göstererek çevre site yöneticileri ile birleşip buranın bir şekilde temizlenmesini ve halkın kullanımına açılmasını istiyoruz. Halk plajı sadece şemsiyeden oluşan bir plaj değildir. Tuvalet, duş, soyunma kabini ve gerekirse belediyemizin de yardımıyla burada yiyecek ihtiyaçlarının karşılanabileceği bir büfe istiyoruz. Ama bunu sadece belediyeden beklemek de hata olur. Biz burada hem site sakinleri hem de yerleşik halk olarak el birliği ile belediyeye destek olmak istiyoruz. Birlikten güç doğar. Burası sadece bizler için değil gelecek nesiller için de bir mirastır. Şimdi sahip çıkmazsak daha sonrasında elden kayıp gidecek…” dedi.

Sanki elden çıkarılacakmış gibi bir hisse kapılıyoruz…

Sahildeki temizlik etkinliğine katılan bir başka yurttaş ise; “Sahilimize sahip çıkmaya geldik. Bu sahile maalesef hiç bakılmıyor. Sanki elden çıkarılacakmış gibi bir hisse kapılıyoruz ama biz burayı hiç kimseye, hiçbir kuruluşa vermeyeceğiz. Gerekirse sonuna kadar mücadele edeceğiz, gerekirse bütün medyayı çalıştıracağız. Burası halkçı belediye. Belediye de bize destek olacak ben bundan eminim. Hep beraber burayı kurtaracağız, kimseye yedirmeyeceğiz…” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanları sesimizi duyun…

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e mesaj gönderdiklerini kaydeden yurttaşlar başkanların seslerini duymalarını talep ediyor…

Bu plajın halkın olduğuna vurgu yapan bir yurttaş ise şu şekilde konuştu; “Her iki başkanımız da çok iyi isim. Hepimiz CHP’liyiz, CHP için canımızı verdik. Biz İstanbul gurubuyuz, çok çalıştık. Burası bizim, halkın, kimseye vermeyeceğiz. Planlarını ona göre yapsınlar. Biz öyle kolay kolay atlatılacak aileler değiliz. Bunları akıllarına çok çok çok soksunlar…”

Yeri geldiğinde tekrar birleşiriz…

Burada imece usulü bir etkinlik düzenleyerek temizlik yaptıklarını kaydeden bir diğer yurttaş; “Bu kadar güzel bir yer bu kadar bakımsız ve bu kadar sahipsiz olmaz. Elimizdeki cennet gibi bir plajı korumamız gerekiyor. Bütün site sakinleri toplandı el birliği ile imece usulü çalışıyoruz. Yeri geldiğinde tekrar birleşiriz, bu çok kolay bir şey. Yeter ki ılgın ağaçlarının gölgesindeki bu doğal plajı koruyalım. İki günde bir Bitez’den buraya gelenler var. Bu kadar güzel bir sahil bu kadar bakımsız olmaz…” dedi.

Çukurbük Halk Plajı büyük bir plaj ve büyük bir kitleye hitap ediyor…

Senkop Yapı Kooperatif Başkanı Zeynep İnci Tiritoğlu yeniden söz alarak, Ahmet Aras’ın seslerini duyacağını ve bu sese duyarsız kalmayacağını umduklarını söyleyerek; “Kendisinin buraya bir sözü var ve mesai harcayacaktır. Ama biliyorum ki çok yoğun, biz ona destek vermek için buradayız. Nerede ve ne zaman olursa destek vermeye de devam edeceğiz. Kendisine başarılarının devamını biliyorum ama bizi de unutmasın, ara ara ziyaret gelsin. Burası sadece yazlıkçı olarak gördüğümüz kişilerin yeri değil. Gümüşlük halkının, Koyunbaba halkının hatta Bodrumlu bütün yerleşik halkın yararlanabileceği bir plaj. Hafta sonu buraya gelip piknik yapıyorlar. Evet ateş yıkılmasına karşıyız ama onların da denizden kumdan yararlanma ihtiyaçları var. Burası gerçekten çok büyük bir plaj ve büyük bir kitleye hitap ediyor. Böyle göz göre göre elden kayıp gitmesine lütfen engel olalım. Belediyemiz ne yapabiliyor bir görelim, yetemediği yerde biz yetelim. Ateş yakmalarını ve yiyecek içecek getirip çöplerini bırakmalarını istemiyorsak belediyenin buraya bir büfe kurmasını ve bize o hizmeti vermesini istiyoruz. Belediyemiz de para kazansın. Sonuçta para kazanacaklar, gerisini zaten halk yerine getirecektir…” dedi.

Bizden sonraki nesil de burada çok güzel günler yaşasın istiyoruz…

Geçmiş dönemlerde Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyeliği yapan bir yurttaş da; “1979’dan beri buradan denize giren bir kişiyim. O zamanlar Gümüşlük yalıdan buraya yürüyerek ya da botla gelirdik. Ben çok güzel günlerini yaşadım, bundan sonraki nesil de burada çok güzel günler yaşasın istiyorum. Dolayısıyla burada yaşayan insanlar olarak sahilimize sahip çıkacağız. Eski bir Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi olarak belediyenin çalışmasının zorluklarını çok iyi bildiğim için her şeyi tabii ki belediyeden beklemeyeceğini de biliyorum. Bu parti içi değil ülkemizin meselesi, sahillerimize hep birlikte sahip çıkacağız…” diyerek gelecek nesillere de bu mirası bırakmak gerektiğini kaydetti.

Sadece bir gün değil her gün temizlik istediklerini de kaydeden yurttaşlar belediye ekiplerinin haftada 3-4 gün gelip burayı temizlemesi gerektiğini söylediler.  İnsanların tuvalet, duş ve soyunma kabinine ihtiyaçları olduğunu da vurgulayarak halkçı belediyeden halk için hizmet beklediklerini söylediler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.