Bodrum Gündem

Yelda Hanım, olmayan saatleri dağıttı

AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, sosyal medya hesabından bir basın açıklaması gönderdi.

Ulusal ve Muğla medyasına gönderilen basın bülteni; “Yelda Erol Gökcan, alzheimer hastalarına akıllı saatlerini teslim etti.” başlığını taşıyordu.

Açıklamada, Gökcan’ın, “akıllı saat” projesini hayata geçirdiği, Muğla’da Alzheimer hastalarına “akıllı saatlerini” teslim ettiği anlatılıyor.

Basın açıklaması şöyle devam ediyor:

“Gökcan tarafından akıllı kol saatlerinin dağıtımı, Menteşe ilçesi Yeşilyurt, Kıran ve Sarnıç mahallelerinde başladı. Yelda Erol Gökcan, alzheimer hastaları AişeGirigin, Kıran Mahallesinde Hatice Eldem ve Sarnıç Mahallesinde yaşayan Mehmet Keskin’i evlerinde ziyaret ederek, akıllı saatlerini teslim etti.”

Gökcan’ın “Akıllı Saat dağıtım töreni”ne, devlet memuru olan İlçe Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Batuhan Mavi ile İl Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli heyeti üyeleri katıldı.

Saatsiz fotoğraflar..

Basın açıklaması fotoğraflarla servis edildi. Gökcan, “Alzheimer hastası” olduklarını tahmin ettiğimiz yaşlılara fotoğraflar çektirdi ve “akıllı saatleri teslim ettiği” iddia edildi. Basın açıklamasını okuduktan sonra, Gazetecilik refleksiyle fotoğraflarda, akıllı saati aradım. Ancak “Alzheimer hastalarına teslim ettiği” belirtilen akıllı kol saatlerini göremedim. Yelda hanımın, yaşlı hastalara “akıllı kol saati” verirken, bir fotoğraf da yoktu.

Tekrar, tekrar milletvekilinin ve yaşlıların kollarına baktım, akıllı saat takılı değildi. Basına servis edilen fotoğrafların hiç birinde, “Alzheimer hastalarının kaybolmalarını önleyecek” saatleri bulamadım.

TBMM çantasında ne var?

Fotoğraflardan birinde, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan’ın önünde bir Meclis torbası gördüm. İçinde ne vardı bilmiyorum. Akıllı saat olabilir mi, diye düşündüm. Bir yanlışlık yapmamak için Yelda hanıma mesaj atarak, akıllı saatlerin fotoğrafının olup olmadığını sordum.

————-

Kime:Yelda EROL GÖKCAN

5.08.2022 Cum 09:59

Selam, Akıllı saatin fotoğrafı var mı acaba?

—————

Cevap, Yelda hanımın danışmanından geldi. Düşündüğüm gibi, Yelda danışman Mustafa Aydoğdu, “saatin fotoğrafı yok maalesef” diyordu. Düşündüğüm gibi diyorum, çünkü, saatler olsa fotoğrafı da olurdu. Ayrıca milletvekili saatleri göstere göstere hastalara verirdi.

———

Yelda EROL GÖKCAN<[email protected]>

Kime: Siz

5.08.2022 Cum 10:10

ÜSTADIM SELAMLAR.

SAATİN FOTOĞRAFI YOK MAALESEF.

SELAM SAYGILAR..

MUSTAFA AYDOĞDU.

————

Akıllı saat projesinin hikayesi.

Peki, “Akıllı saat” projesini gerçekten var mıydı, araştırdım.

Böyle bir proje gerçekten vardı. Muğla Valisi Orhan Tavlı tarafından “Sevdiklerimiz Yanımızda, Akıllı Saat projesi” adıyla başlatılmıştı. Bana verilen bilgiye göre; Alzheimer hastalarının kaybolmamaları, nerede olduklarının belirlenmesi, kaybolmaları halinde de bulunabilmelerini kolaylaştırmak için 300 adet akıllı saat yaptırılacak. Bu saatler, hasta hareketsiz kaldığında, hasta yakınlarının telefonlarına sinyal gönderiyor. GPS sinyalleri sayesinde hastalar takip edilebiliyor.

Ancak saatler henüz dağıtılmadı…

Muğla Valiliği, proje kapsamında ilk etapta 300 saat yaptıracak. Saatler henüz dağıtılmadı. Saatler hazır olunca, Muğla Valisi ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı tarafından, AK Parti Muğla Milletvekilleri Yavuz Demir ve Yelda Gökcan’ın da davet edileceği bir törenle dağıtılacak. Belki, parti ayırımı yapılmadan törene, CHP ve İYİ Parti Muğla Milletvekilleri de davet edilecek.

Yelda Hanım, olmayan bir saati niçin dağıttı?

Ara başlıkta sorduğum gibi, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, sağlığa, yaşlı hastalarımıza yönelik böyle “hayırsever” bir projeyi niçin kendisine mal etmek istedi? Henüz hazır olmayan, kimsenin görmediği akıllı saatleri, “teslim ettiğine” ilişkin bir basın açıklaması niçin yaptı, niçin buna ihtiyaç hissetti, niçin yaşlı insanları da bu açıklamaya dahil etti.

Yelda Gökcan’ın kabinesinden daha önce de böyle “cinlik kokan” açıklamalar yapıldığını bildiğim için. bu duyuruyu da, Yelda hanımın hazırladığına inanmıyorum.. Ancak, danışmanları hazırladıysa, “basına servis edilmesine onay vermemesi gerekirdi” diye düşünüyorum.

Yelda Hanım bu açıklamasıyla;

Bölge milletvekili arkadaşı Yavuz Demir’e de haksızlık etmiştir.

Projenin sahibi olan Muğla Valiliği ile Sosyal Yardımlaşma Vakfı üyeleri ve emeği geçen diğer çalışanlara da bir özür borcu olduğuna inanıyorum.

Bu basın açıklamasıyla, medya mensupları da yanıltılmıştır. Çünkü “saat” detayı araştırılmadan, sorgulanmadan birçok medya kuruluşunda bu açıklama maalesef yayınlanmıştır.

Yaşlı Alzheimer hastaları da bu açıklamaya malzeme yapılmıştır.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.