Bodrum Gündem

Özelleştirilen limanlar AKP’li isimler için “arpalık” oldu

Özelleştirilen limanlar AKP’li isimler için “arpalık” oldu

Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) bünyesinde iken özelleştirilen 11 limanın yönetim kurullarında AKP’liler görev almaya devam ediyor. Özelleştirilen limanlara TDİ’yi temsilen yapılan atamalarda denizcilikle ilgisinin olup olmasına değil AKP’de siyaset yapıp yapmasına bakılıyor.

Bodrum Gündem Haber

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, geçen yıl bu durumu eleştirmiş “Modacı Esma Beki’nin ve eski AKP milletvekillerinin” liman yönetimlerinde ne işi olduğunu sormuştu. CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TDİ yönetimine özelleştirilen limanların yönetim kurullarında kimlerin görev yaptığı sorusuna verilen yanıt, durumun aynı şekilde devam ettiğini gösterdi.

Modacı Gitti Sağlıkçı Geldi

Gelen tepkiler üzerine modacı Esma Beki’nin Alidaş Alanya Limanı yönetim kurulundan ayrıldığı anlaşılırken, Riport Rize Limanı yönetimine sağlık sektöründe iş kadını olarak faaliyet gösteren AKP’li Bağcılar Belediyesi Grup Yönetim Kurulu üyesi Sibel Betül Birer’in atandığı ortaya çıktı.

Park Denizcilik ve Hopa Limanı yönetiminde 26. Dönem AKP Milletvekili Necip Kalkan’ın, Trabzon Limanı yönetiminde 26. Dönem AP Milletvekili Hüseyin Özbakır’ın, Si Port Sinop Limanı yönetiminde ise AKP İstanbul 3.Bölge Milletvekili Adayı Haşim Taşkıran’ın atandığı görüldü.

Özelleştirilen diğer limanlarda ise ikinci bir maaş alması için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda ve Cumhurbaşkanlığı’nda görev yapan isimlerin atandığı ortaya çıktı.

 Liyakat Değil Torpil…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Atila Sertel, özelleştirilen limanların yönetim kurullarına yapılan atamaların AKP iktidarının tüm kurumları arpalık gibi kullandığının göstergesi olduğunu söyledi.

Özelleştirilen limanların yönetim kuruluna TDİ içinden tecrübeli birer personelin atanması gerekirken yapılan değişiklikle dışarıdan atama yapılmasının önünün açıldığını belirten CHP İzmir Milletvekili Sertel, “Kendi yandaşlarını, eski milletvekillerini, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin eski belediye başkanlarını, eski ilçe yönetim kurulu üyelerini sürekli yönetim kurulu üyeliklerine getiriyorlar ve onların ek maaş almasını sağlıyorlar. Buradan sormak gerekir, hiçbirinin denizcilikle ilgisi olmadığı açıkça ortada iken özelleştirilen limanların yönetimine niçin bu isimler atanıyor. Eskiden her iş ehline verilirdi. Liyakatla yapılırdı. Şimdi ise ne yazıkki torpille yapılıyor. Ve sadece ve sadece maaş alsın diye KİT’lerin yönetim kurulu üyelikleri dolduruluyor. Ve KİT’lerin zarar etmesinin sebebi de liyakatsız yönetimlerdir. Bu liyakatsız yönetcileri atayan tek adama sesleniyorum. Bir kişiyi atarken o kişinin o işle ilgili olması gerekiyor. Siz modacıyı liman yönetimine atarsanız o limandan size de ülkeye de hiçbir hayır gelmez. Liyakat esastır. KİT’lerin kötü yönetildiği gerçeğini biz KİT komisyonu üyeleri olarak bütün toplantılarda ortaya koyduk. Tutanaklarda itirazlarımızla ve bizim ileride İddianame olacak şekliyle yolsuzluk ve usulsüzlüklerin üstüne gittiğimizi kamuoyunun bilmesini isterim. Bugünler geçecek, Türkiye liyakatlı ellerle, namuslu dürüst ellerle mutlaka buluşacaktır” diye konuştu.

İşte Özelleştirilen Limanlara Atanan İsimler:

Park Denizcilik ve Hopa Limanı’nda AKP 26. Dönem Milletvekili Necip Kalkan,

Trabzon Limanı’nda AKP 26. Dönem Milletvekili Hüseyin Özbakır,

Si Port Sinop Limanı’nda AKP İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı ve Güngören Belediye Başkan Aday adayı Haşim Taşkıran,

Riport Rize Limanı’nda Bağcılar Belediyesi 1. Başkanvekili Grup Yönetim Kurulu üyesi Sibel Betül Birer,

Ortadoğu Antalya Limanı’nda ÖİB Hukuk Müşaviri Mehmet Kılcı,

Alidaş Alanya Limanı’nda ÖİB Proje Grup Başkanı Kadriye Hatunoğlu,

Marmaris Limanı’nda Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Aydın,

Ege Liman İşletmeleri’nde Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdür Yardımcısı Recep Çevik, Ulusoy Çeşme Limanı’nda Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yasin Yıldız,

Dikili Limanı’nda Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Proje Grup Başkanı Mehmet Kara, Giresunport Limanı’nda Hazine ve Maliye Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Ali Mercan Aydın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.