Bodrum Gündem

Mücadelemizin her aşamasında bilgi ve belge olmadan hiçbir paylaşım yapmadık

Mücadelemizin her aşamasında bilgi ve belge olmadan hiçbir paylaşım yapmadık
19.08.2022
0
A+
A-

Marmaris Belediye Başkanlığı ve Sinpaş/Kızılbük GYO tarafından İçmeler/Kızılbük’te yer alan inşaatta tüm faaliyetlerin durduğu, aksi bilgilendirmelerin kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğu bilgisi paylaşılması üzerine Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi basın açıklaması yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi’nin açıklasında şu ifadeler yer aldı;

“Dün basına yansıdığı biçimiyle Marmaris Belediye Başkanlığı ve Sinpaş/Kızılbük GYO tarafından İçmeler/Kızılbük’te yer alan inşaatta tüm faaliyetlerin durduğu, aksi bilgilendirmelerin kamuoyunu yanıltıcı nitelikte olduğu bilgisi paylaşılmıştı.

Mücadelemizin her aşamasında bilgi ve belge olmadan hiçbir paylaşım yapmadık. Dün farklı noktalardan elde ettiğimiz inşaat faaliyeti görüntüleriyle, duygusal yakınlık içerisindeki belediye ile firmanın yanıltıcı beyanlarda bulunmayı alışkanlık haline getirdiğini bir kez daha görmüş olduk. Firmanın yanıltıcı açıklamalarını parasal çıkarı olması nedeniyle anlamak mümkün ancak kamusal görev yapan Marmaris Belediyesi’nin gerçekleri görmemek için yukarıya bakmasını, hakikatı tahrif etmesini kamu vicdanında affetmek mümkün değil. Belediyeyi bugün verdiğimiz dilekçede yer aldığı gibi yapı tatil tutanağını yasalara uygun biçimde düzenlemeye, mahkeme kararının uygulanmasındaki yasal sorumluluğunun hakkını vermeye davet ediyoruz. Yapı tatil tutanağının mevcut ruhsat sayısı kadar yani 16 adet düzenlenmesi gerekirken firmanın itiraz etmesi halinde iptal edilmesinin önünü açacak şekilde yasalara aykırı biçimde 1 adet düzenlenmiştir.

Aşağıda yer alan video görüntüleri bizzat kentini korumaya çalışan Marmarislilerin olağanüstü gayreti ile elde edilmiş, manüplatif açıklamaları kadük hale getirmiştir.

Basına yansıyan açıklamaların aksine İNŞAAT MÜHÜRLEME İŞLEMİNDEN ŞU ANA KADAR DURMAMIŞTIR. Bu gerçeğe karşın ne belediye ne de kolluk kuvvetleri bir tek tutanak tutmamıştır.

Firma önce Milli Parkların kapısıyla dokunulmazlık elde etmiş, dilekçe ve baskılarımız sonucu kapı kontrolü Sinpaş’ın elinden alındıktan sonra ise emniyet güçlerince oluşturulan set ve tarafımıza 5 gün içinde 2 gözaltı yapılarak alandan uzaklaştırılmamız şeklinde himaye altına alınmıştır.

1.video ve 2. video: 16 Ağustos 2022 tarihinde kazandığımız mevzi sonucu nöbet alanını şantiye yakınına taşımamızla içerideki tahribat ve faaliyet tarafımızca belgelendi. Bu ifşa ve mevzi firmanın kaçak çalışmasını engelleyeceği için tüm gücünü kullanarak yarattığı baskı sonucu TEM tarafından gözaltına alındık.  Kolluk kuvvetlerince kolay gözlem yapacağımız bu alandan çıkarıldık ve bir daha bu noktaya sokulmadık.

3.video: Belediyenin inşaatı boşalttığını gösteren ve bizleri heyecanlandıran görüntüleri içermektedir.

4.video: 17 Ağustos 2022 tarihinde N.K. adlı vatandaşın Facebook hesabından yayınladığı inşaat faaliyetlerini kanıtlamaktadır.

5., 6., 7., 8., 9., 10. Videolar ise yapılan açıklamaların ne kadar gerçekten uzak olduğunu kanıtlamak üzere teleskopla inşaatın durmadığını gösterir verileri içermektedir.

11.video yüksek tonajlı aracın mühürlenmiş inşaata girişini göstermektedir.

12.video kolluk kuvvetlerinin nöbete ara vermemize neden olan sözlerini yerine getirmediklerini, bırakın yüksek tonajlı aracın alana sokulmamasını kontrol dahi edilmediğini göstermektedir.

15.,16., 17. Fotoğraflar ise iptal davası Muğla 3. İdare Mahkemesi’nde görülmekte olan ruhsatlara aittir. Marmaris Belediyesi aleyhine Muğla 2. İdare Mahkemesi’nde açmış olduğumuz ruhsat iptal davasında belediyece sunulan belgelerdir. Ruhsat iptalleri ile ilgili 2 ayrı davamız mevcuttur.

Ruhsat resimlerinden açıkça görüleceği üzere evraklar yasa ve mevzuata aykırı biçimde düzenlenmiştir. İsim ve Tadilat adı altında yasalara aykırı biçimde yapıların vasıfları değişmiş, 555 odalı otel ruhsatı (ek 57/B) 555 mesken ve 1 adet otel ruhsatına dönüşüvermiş, metrekaresi 46.000’den, 117.000 metrekareye çıkarılmıştır (ek-17/B). Yine 04.01.2022 tarihli isim değişikliği ruhsatında ise (ek-1) inşaat alanının bu kez 122.000 metrekareye çıkarıldığını görüyoruz. Ruhsatlardaki bu durum ile belediyenin firmanın kaçak çalışmasını görmezden gelmesi anlaşılır olmaktadır.

Bir kentin “mahkeme kararı uygulansın” çığlığını kısmaya çalışmak, elde ettiği bilgi ve belgeleri yeniden yeniden sunmaya zorlamak ve gereğini yapmamak olsa olsa tüm sorumluların utancıdır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.