Bodrum Gündem

Bodrum travma geçiriyor, siz tiyatro yapıyorsunuz

Bodrum travma geçiriyor, siz tiyatro yapıyorsunuz

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, Bodrum siyasetinin sosyal medya üzerinden yapılan sataşmalarla meşgul edildiğini belirterek “Yerel ve genelde iktidar sahibi olanların toplumu ayrıştıran söylemleri ve sahte kavgaları, Bodrum’un zamanını tüketiyor. Hamasetle siyaset yapacağınıza, iş yapın!” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’da giderek ‘kişiselleşen’ siyasi kavgaları ibretle ve hayretle izlediklerini söyleyen Kanber, Bodrum’un bir travma yaşadığını belirtti. İşte Kanber’in o açıklaması:

“Bodrum’da biri yerelde, diğer ikisi genelde iktidar olan üç partinin giderek kişiselleşen kavgasını ibretle ve hayretle izliyoruz. İş ve icraat için o makamlara seçilen kişilerin “tiyatro”su devam ederken, vatandaşın sorunları, dertleri katlana katlana büyüyor. 

Yönetmek, ciddi bir iştir. Ne şaka kaldırır, ne hamaset!

Bodrum siyasilerinin sosyal medya üzerinden verdiği ayrıştırıcı söylemler, sahte kavga ve atışmalar, Bodrumumuz’un vaktini tüketiyor. Boş sözlerle, hamasi siyaset yaparak gündeme gelmek ve yandaş toplamak yerine Bodrum halkının çıkarları ve menfaatleri temelinde hiç olmazsa ‘yerelde’ işbirliği geliştirmek bu kadar mı zor?

Bodrum büyük bir travma yaşıyor! Bu travmaya takılı kalmaktan kurtulmanın tek yolu ise; geçmişte yapılan hatalarla yüzleşmek, dersler çıkarmak ve bu hataların tekrarlanmasına yol açan zemini ortadan kaldırmaktır. Kolektif bilinçle, Bodrum’u içine düştüğü bu travmadan kurtarabiliriz. Fakat bunun için, yerelde ve genelde ‘iktidar’ olanların hamasi lafları bırakıp, icraata başlaması gerekiyor. Aslolan Bodrum ise, siyaseti, Bodrum’u korumak, kollamak ve kurtarmak için yapacaksınız! Aksi taktirde yarın çok geç olacak ve elimizde kurtarabileceğimiz bir Bodrum kalmayacak.

7 yıldır bitmeyen Devlet Hastanesi’ne birbirinizin HASTA KAYDINI yaptıracağınıza, o hastane bittikten sonra başımıza neler gelecek onu düşünün!

7 yıl önceki nüfus verileri dikkate alınarak planlanan 150 yataklı bir Devlet Hastanesi’nin Bodrum’un şu anki nüfusuna yeterli geleceğine gerçekten inanıyor musunuz? Yetmeyeceği aşikar! Bunun da ötesinde, halihazırdaki Devlet Hastanesi’nde doktor bile kalmamışken, yeni ama ‘boş’ bir binanın bize ne gibi bir faydası olacağını sanıyorsunuz?

Seneler önce yaptığımız uyarıyı, bir kez daha tekrarlıyoruz: Bodrum’da nüfusun yoğunlaştığı Turgutreis ve Mumcular gibi merkezden uzak noktalarda, hastane projelerinin eşzamanlı olarak başlatılması gerekiyor.

Ne demişler; “Etkili kişinin yetkisizliği, yetkili kişinin etkisizliği, vardır ortada iş bereketsizliği.”

Herkes işine baksın, işini yapsın. Boş laflarla peynir gemisi yürümez, Bodrum gemisi hiç yürümez!”

Yorumlar

  1. Mehmet dedi ki:

    Helal olsun sana kardeşim ne kadarda güzel özetlemiş işte bodrumun tamda senin gibi yöneticilere ihtiyacı var rant hesabı yapan birbiriyle ağız dalaşı yapanlara değil