Bodrum Gündem

İzmir Torbalı Semt Evi açıldı 

İzmir Torbalı Semt Evi açıldı 
22.08.2022
0
A+
A-

Türkiye Komünist Partisi, Haziran ayında tamamladığı Türkiye Konferansı’nda aldığı kararlar doğrultusunda semt evlerini yurt çapında çoğaltmaya devam ediyor.

Bodrum Gündem Haber

Aydınlanmanın, dayanışmanın ve mücadelenin adresi semt evlerinin bir yenisi de bugün İzmir Torbalı’da açıldı. Torbalı halkının yoğun ilgi gösterdiği açılış, semt evi adına yapılan konuşma ile başladı. Torbalı’da patronlara karşı verilecek mücadelenin merkezinin semt evi olacağı vurgulanan konuşma sonrası, TKP genel sekreteri Kemal Okuyan söz aldı ve şu şekilde konuştu:

“Paranın egemen olduğu bu düzende yaşam hakkımız, çalışma, barınma ve eğitime erişim hakkımız gibi en temel haklarımız bile güvencede değil. Daha geçtiğimiz gün Mardin’de ve Gaziantep’te yaşanan kazaların gösterdiği durum bu ülkede devlet aklının çöktüğünün göstergesidir. Emekçi halkın sırtına yük edilen sorunların hiçbiri bu alçak düzen yıkılmadıkça çözülemez. Bugün Torbalı’da açtığımız semt evi bu bilinçten hareketle sorunlarımıza karşı dayanışmayı ve mücadeleyi büyütme göreviyle yola çıkıyor çünkü biz biliyoruz ki bu düzene karşı hak arama bireysel değil, örgütlü bir toplumsal mücadele ile mümkündür.”

Konuşmasına “özgür insan örgütlü insandır” diyerek devam eden Okuyan, tüm Torbalı halkını, işçileri, emekçileri, kadınları bu hamleye güç katmaya, Torbalı Semt Evi’ni sahiplenmeye ve memleketin gerçek dostları komünistlerle birlikte işçi sınıfının Türkiye’de iktidar odağı haline getirme kararlılığıyla birlikte çalışmaya davet etti.

Semt evi açılışına diğer siyasi parti ve kurumlardan da ilgi vardı. Torbalı Muhtarlar Derneği Başkanı, Sol Parti Gaziemir İlçe Örgütü temsilcileri ve Torbalı Anadolu Alevileri Derneği temsilcileri de açılışa katıldılar. Komünist karikatürist Canol Kocagöz’ün eserlerinden bir seçkinin de sergilendiği açılış, müzik dinletisiyle sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.