Bodrum Gündem

Laçın’da bin 300’den fazla mayın imha edildi

AZERBAYCAN, ERMENİSTAN İŞGALİNDEN KURTARILAN LAÇIN’IN KIRGIZ VE SARIBABA TEPELERİNE ERMENİ SİLAHLI GRUPLARI TARAFINDAN DÖŞENEN BİN 300’DEN FAZLA MAYINI İMHA ETTİ.

Laçın’da bin 300’den fazla mayın imha edildi
22.08.2022
0
A+
A-

Azerbaycan, Ermenistan işgalinden kurtarılan Laçın’ın Kırgız ve Sarıbaba tepelerine Ermeni silahlı grupları tarafından döşenen bin 300’den fazla mayını imha etti.

Azerbaycan’ın Ermenistan işgalinden kurtardığı Karabağ bölgesi ve çevresindeki illerde Ermeni güçlerince döşenen mayınları temizleme faaliyetleri sürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 15 Ağustos’tan itibaren Laçın ilinin Kırgız ve Sarıbaba tepelerinde Ermeni silahlı grupları tarafından döşenmiş anti-personel mayınların tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, özel ekipler tarafından bölgede yapılan çalışmalar sonucunda alanda bulunan bin 318 PMN-E tipi anti-personel mayının güvenli bir şekilde çıkarılarak etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Bakanlığın açıklamasında ayrıca, mayınların 2. Karabağ Savaşı’ndan sonra 2021’de Ermenistan’da üretildiğini de vurgulandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.