Bodrum Gündem

Muğla’da çocukların erken okul terkini önlemeyi amaçlayan projenin finali yapıldı

MUĞLA’DA EĞİTİM ÇAĞINDA OKULU BIRAKMA RİSKİ ALTINDAKİ ÖĞRENCİLERİN KAPSAYICI VE EŞİTLİKÇİ BİR YAKLAŞIMLA OKULA ADAPTASYONLARINI SAĞLAMAYI AMAÇLAYAN VE YENİLİKÇİ, BÜTÜNLEŞMİŞ OKUL-EĞİTİM YAKLAŞIMI OLUŞTURMAYI HEDEFLEYEN “PASSİON FOR LEARNİNG” PROJESİNİN FİNALİ YAPILDI.

Muğla’da çocukların erken okul terkini önlemeyi amaçlayan projenin finali yapıldı
25.08.2022
0
A+
A-

Muğla’da eğitim çağında okulu bırakma riski altındaki öğrencileri kapsayıcı ve eşitlikçi bir yaklaşımla okula adaptasyonlarını sağlamayı amaçlayan ve yenilikçi, bütünleşmiş okul-eğitim yaklaşımı oluşturmayı hedefleyen “Passion For Learning” projesinin finali yapıldı.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen ve Menteşe Cumhuriyet Ortaokulu’nun da dahil olduğu Romanya, İtalya, Polonya ve Türkiye olmak üzere 4 kurum ve 4 okul ortaklığı ile 2019 Kasım ayında uygulanmaya başlanan Erasmus Plus KA201 Passion for Learning Projesinin finali Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen Konferans ile tamamlandı.

Proje ortağı ülkelerde erken okul terki taşıyan 125 öğrencinin öğrenme performansı, öğrenme motivasyonu ve etkin katılımının arttırılmasına yönelik çalışmaların yapıldığı ve öğretmenler, öğrenciler, aileler ve diğer paydaşlar ile erken okul terki sorunu ile ilgili sürekli iletişim sağlayan ortak bir eğitim platformu geliştirilen proje çıktıları düzenlenen konferansta katılımcılarla paylaşıldı.

Konferansa Muğla İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ferman Akbulut, Muğla İl Milli eğitim Müdür Yardımcısı Serap Aksel, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Taylı, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Konferansta konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serap Aksel, erken okul terkini önleme projesinin öğretmenlerin kapsayıcılık yöntemlerini benimsedikleri, proje bazlı işbirlikçi bir ortamda çalıştıkları ve bunları öğretme-öğrenme etkinliklerine dahil ettikleri olumlu bir süreç olduğunu ifade ederek, öğretmenlerin elde edilen kazanımlarını eğitim platformunda uyguladıkları ve dijital teknolojileri kullandıkları çok verimli çalışmaların gerçekleştiğini, bu sayede projede çalışan öğretmenlerin büyük kazanımlar elde ettiklerini ifade etti.

Konferansta bir sunum gerçekleştiren Doç. Dr. Aslı Taylı “Projede yapılan çalışmalar neticesinde alınan sonuçların bölgesel, ulusal ve Avrupa düzeyinde, proje süresince ve kullanım ömrünün ardından yoğun bir iletişim yayılma stratejisi uygulanarak ve eğitim kaynaklarına açık erişimin sağlanmasını hedefliyoruz” dedi.

Konferans düzenlenen atölye çalışmaları ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.