Bodrum Gündem

Taşımalı eğitim sorunu çözüme ulaştı

Taşımalı eğitim sorunu çözüme ulaştı

Mumcular Sitare Özkan Anadolu Lisesi, Fuat Erten İlkokulu ve Ortaokulu, Güvercinlik Sudi Özkan İlkokulu ve Ortaokulu müdürleri; Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal’ı makamında ziyaret etti.

Bodrum Gündem Haber

Mumcular Sitare Özkan Anadolu Lisesi, Fuat Erten İlkokulu ve Ortaokulu, Güvercinlik Sudi Özkan İlkokulu ve Ortaokulu müdürleri; Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal’ı makamında ziyaret etti ve Mumcular Bölgesindeki okulların 2022-2023 Eğitim Öğretim yılına hazırlık aşamasında yapılan çalışmalar görüşüldü.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda Afet Riskinin Azaltılması Projesi çalışmaları kapsamında Mumcular Fuat Erten İlkokulu ve Ortaokulunun depreme dayanıksız olduğu tespit edilmişti ve gerekli çalışmalar başlatılmıştı.

Bodrum’un en büyük mahallelerinden olan ve son dönemde nüfusu hızla artan Mumcular’da bin 400’e yakın öğrencinin öğrenim gördüğü Fuat Erten İlk/ortaokulu arazisine 2023 yılında 24 derslikli ilkokul, 24 derslikli Ortaokul binası ve anaokulu yapılması planlamakta.

Yeni yapılacak binalar eğitim öğretime hazır hale getirilene kadar oluşan taşımalı eğitim sorunu da çözüme ulaştırıldı.

Görüşmeler sonucunda;

Fuat Erten İlkokulu ve Ortaokul öğrencileri Sitare Özkan Çok Programlı Anadolu Lisesi binasında, Sitare Özkan Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri Güvercinlik Sudi Özkan İlkokulu ve Ortaokulu binasında eğitim öğretime başlanacağı kararı alındı.

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal sürece katkı sunan Şube Müdürleri ve Okul Müdürlerine teşekkürlerini sundu ve öğrencilerin, 2022-2023 Eğitim Öğretim yılına sağlıklı ve huzurlu bir şekilde başlamasını diledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.