Bodrum Gündem

Özgür Plaj’da engelsiz eğlendiler

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Bodrum’da yaşayan ya da tatile gelen engelli bireylerin, sosyal yaşama katılımlarını ve çevresel imkânlardan yararlanmalarına olanak tanıyan Özgür Plaj’da yaz süresince etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Bodrum Gündem Haber

27 Ağustos Cumartesi gerçekleştirilen 2022 yılının ikinci Özgür Plaj Partisinde öğrenciler her türlü donanımın (özel şezlonglar, ahşaptan denize uzanan bir yürüyüş parkuru ve tutunarak denize girebilmelerini sağlayacak korkuluklar vb) mevcut olduğu plajda fiziksel hareket imkânı kazanırken, aileleriyle birlikte yaşadıkları rutinden uzaklaştı, denize girdi, dans etti ve eğlendi.

Etkinlik Yönetim Kurulu Başkanı Numan Balaban ve Danışma Kurulu Başkanı İbrahim Akkaya ev sahipliğinde gerçekleşti.

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı’nın Drama Öğretmeni Seda Tansuker’in yaratıcı drama etkinliğinin ısınma bölümünde kahkaha yogası egzersizlerinden yararlanılarak  öğrencilerle beraber  kahkaha tekniklerinin ve dansının ardından; algılama bölümünde Kendi Kendine Çal (Kekeça) tekniği ile beden müziği, fener oyunu oynandı. Doğaçlamada ise kahkaha yogası, beden müziği ve hayvanlardan yola çıkılarak her öğrenci kahkaha ile müziği birleştirilerek doğaçlamalarını yaptı. Etkinlikte kahkahalar Bitez’in semalarında yankılandı.

Özgür Plaj Partisi Bodrum Belediyesi, Bodrum Dondurmacısı, mekân sponsoru Bodrum Denizcilik & Yelkencilik Spor destekleriyle gerçekleştirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.