Bodrum Gündem

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
29.08.2022
0
A+
A-

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yazılı basın açıklaması yayınladı.

Bodrum Gündem Haber

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yayınladığı basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Bu yıl, Türk Milleti’nin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Cumhuriyet’imize hayat veren büyük zaferin 100. yıl dönümü. Bundan tam 100 yıl önce Ulu Önder, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan ve 30 Ağustos 1922’de eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasıyla, topraklarımız işgalden kurtarılmış, milletimiz hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda önemli bir dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi, emperyalist güçlere karşı korkusuzca direnen Türk Milleti’nin büyük başarısıdır. Türk Milleti, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere en güzel cevabı vermiş, zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız düşman işgalinden kurtarılmıştır.

30 Ağustos Zaferi, savaş meydanlarında kazanılan askeri zaferin ötesinde, tarihi şanlı zaferlerle dolu milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini gösteren ve kurtuluş mücadelesi veren diğer ulusları cesaretlendirerek, mücadele etmelerini sağlayan bir zafer olmuştur.

Hem cephede hem de çağdaşlaşma yolunda her zaman birlik ve beraberlik içinde verilmiş olan bu büyük mücadeleleri bir an olsun dahi aklımızdan çıkarmadan vatanımızı korumak, Atatürk’ün izinden ayrılmadan cumhuriyetimize ve bağımsızlığımıza sonsuza dek sahip çıkmak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bu duygularla Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu toprakları vatan yapan tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.