Bodrum Gündem

Costa Venezia Türkiye’den çekildiğini ilanla duyurdu

Costa Venezia Türkiye’den çekildiğini ilanla duyurdu

Turizm Aktüel’in haberine göre; Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Ersoy’un İstanbul’u kruvaziyer merkezi (Home port) yapacağız derken bu alanda ilginç bir gelişme oldu. İtalyan Costa Venezia Kruvaziyer gemisi Türkiye programını iptal ederek bu pazardan çıktığı açıklandı.

Bodrum Gündem Haber

Turizm Aktüel’in haberine göre; Geldiğinde bugüne kadar Türkiye’ye gelen en büyük kruvaziyer gemisi olduğu İstanbul’u merkez liman yapacağı haberleri ile sunulan Costa Venezia Kruvaziyer gemisinin Galataport’a gelmesinin üzerinden daha dört ay geçmeden Türkiye’den çekilmesi ile ilgili olarak Costa Group Türkiye temsilcisi Ay Cruise Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Ay,  gelişmeyi  yayınladığı ‘Kamuoyuna duyuru’ başlıklı  ilan ile duyurdu. İlanda Galataport tarafından kendilerine çeşitli konularda engeller çıkarıldığını bunu üzerine  Türkiye’de yaptıkları ve yapmayı planladıkları projeleri durdurma kararı aldıkları belirtiliyor.

‘Kamuoyuna duyuru’ başlıklı ilanda şöyle deniyor:

Almanya Ticaret Odası Türkiye Başkanı AY Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Costa Group Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi  olarak 2 yılı aşkın süredir yaptığımız toplantı, planlama ve projelendirme neticesi AY CRUISE öncülüğünde, 28 Nisan 2022 tarihinde İstanbul Galataport limanına yanaşan Costa Venezia isimli gemimiz, bildiğiniz gibi, Türkiye ve özellikle İstanbul’un ilk defa Merkez Iiman olarak belirlenmesi ve bugüne kadar Türkiye’ye gelen en büyük Kruvaziyer gemi olması ile tarihe geçmiştir. 

Costa Venezia isimli kruvaziyer gemimiz, planlamalarımız neticesi Fly&Cruise sistemi ile İstanbul Merkezli Ege Denizi ve Akdeniz Turlarına 28 Nisan 2022’de başlamıştır. Dünya Deniz Turizminin Yüzde 50’sini kontrol eden bu organizasyonla, İstanbul Merkezli Home-Port turlarına başlayan Costa Venezia ve ileride planladığımız diğer kruvaziyer gemilerimiz ile turizmde bir üst sınıfa çıkacağı kesin olan ülkemizin reklamı dünyada yapılmaktadır. Ve Türkiyemizin kesesinden bir kuruş çıkmamaktadır. 5 kıtadan ülkemize Türk Hava Yolları ile gelen, üst düzey gelire sahip her ay yaklaşık 40.000 Zengin Turist ülkemize gelmektedir. Ve en pahalı 5 yıldızlı otellerde konaklamaktadırlar. Gemilerin 3000 kalemi bulan iş tedarik zincirlerini, gıda, içecek ve diğer alımların  ülkemizden yapılacağı anlaşmamıza ilave olarak yeni gemilerin Türkiye’de üretimi ve diğer gemilerin modernizasyonları için de Alman ve İtalyan ortaklarımızla anlaşmaya varmıştık. Türkiye’miz bu anlaşmalarımız ile kısa zamanda Milyarlarca Euro kazanacaktı. 

Ancak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Turizm Bakanlığı’nın, merkezi ve yerel kurumlara bağlı resmi ve özel yetkili makamlar ile Galataport yetkililerinin, ilk seyahatimize başladığımız 28 Nisan 2022’den beri, hizmet aldığımız tüm birimlerce şirketimize yönelik eşzamanlı ve periyodik olarak hiçbir şekilde anlamlandıramadığımız ve bugüne kadar Dünya’nın hiçbir ülkesinde karşılaşmadığıma şekilde bir baskı, yıldırma, cezalandırma, tüm uygulama ve prosedürlere uygun olarak hazırlanıp tarafımızca yapılan başvuru ve taleplerimize olumsuz dönüşler, fahiş fiyatlarla tekrarlanan ticaretlendirmeler ve çeşitli engelleme politikalar neticesi, üzülerek açıklamak zorundayız ki, bugüne. kadar Türkiye’de yaptığımız yatırımlar ve yapmayı planladığınız projeleri durdurma kararı almış bulunmaktayız. 5.600 yeni personel alımı için yaptığımız açıklamalarımız geçerlidir. Elbette biz, işe alacağımız yeni personellerimiz ile yurtdışında devam eden faaliyetlerimizde birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

İtalyan ve Alman ortaklarımdan, tarafımıza yöneltilen tacizden dolayı özür diliyorum. Ülkeme bir daha yatırım yapmamak üzere ülkemden ayrılma kararı almam için zorlanıyorum. Benden sadece Almanya’dan ülkesine yılda bir gidip gelen, 3-5 bin Euro harcayıp dönen bir gurbetçi olmam isteniyor. Büyük ölçekli ticaret yapmam engelleniyor. Ülkeme 4 sefer büyük projeler getirmeye çalıştım, ayrı ayrı her biri Milyar Dolarlık projelerdi. Ve her seferinde açık ve net bir biçimde engellendim. Uğradığım açık ve gizli tehditlerden, engellemelerden dolayı Alman ortaklarımdan ve ailemden özür diliyorum. 

Saygılarımla.. 

Çetin AY 

AY CRUISE Yönetim Kurulu Başkanı AY CRUİSE “

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.