Bodrum Gündem

İmalat sanayinde kurumsallaşma ve dijitalleşme desteği verilecek

İmalat sanayinde kurumsallaşma ve dijitalleşme desteği verilecek
01.09.2022
0
A+
A-

Güney Ege Kalkınma Ajansı yeni destek programını açıkladı. Buna göre GEKA, 2022 yılı imalat sanayide kurumsallaşma ve dijitalleşme yönetim danışmanlığı teknik destek programı oluşturdu.

Bodrum Gündem Haber

Programın toplam bütçesi 750 bin TL olarak belirlendi. Program kapsamında KOBİ statüsündeki işletmelere eğitim faaliyetleri için 30 bin TL’ye kadar, danışmanlık faaliyetleri için ise 60 bin TL’ye kadar teknik destek sağlanabilecek.

GEKA, küçük ve orta boy işletmeleri (KOBİ) destekleme yeni destek programını açıkladı. Buna göre “2022 yılı İmalat Sanayide Kurumsallaşma ve Dijitalleşme Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı” adıyla yürürlüğe giren program, GEKA bölgesinde tekstil ve giyim eşyaları, makine imalatı, gıda ve içecek imalatı sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelere yönelik olarak uygulanacak. Toplam bütçesi 750 bin TL olan program kapsamında KOBİ statüsündeki işletmelere; eğitim faaliyetleri için 30 bin TL’ye kadar, danışmanlık faaliyetleri için 60 bin TL’ye kadar teknik destek sağlanabilecek. Yıl içerisinde ikişer aylık dönemler halinde uygulanan programın ilk başvuru süresi 31 Ağustos’ta doldu. İkinci başvuru süresi 1 Eylül – 31 Ekim, bir sonraki başvuru süresi ise 1 Kasım 30 Aralık tarihleri arasında geçerli olacak.

GEKA’nın açıkladığı destek programına ajansın  https://geka.gov.tr/tr/basvurusu-devam-edendestekler/destek/2022-yili-imalat-sanayide-kurumsallasma-ve-dijitallesme-yonetim-danismanligiteknik-destek-programi” şeklindeki web sitesi üzerinden ulaşılabilecek.

Öte yandın Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, GEKA’nın açıkladığı destek programının imalat sanayinin kurumsallaşması ve dijitalleşme yönünden çok önemli olduğunu belirterek “Odamız üyesi KOBİ’leri bu programdan yararlanmak için başvuruda bulunmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.