Bodrum Gündem

Marmaris Kültür ve Sanat Festivali kaldığı yerden devam edecek

MARMARİS KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ’NİN HAZİRAN AYINDA MEYDANA GELEN YANGIN NEDENİYLE İPTAL EDİLEN İKİ KONSERİ 10 VE 24 EYLÜL TARİHLERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK.

Marmaris Kültür ve Sanat Festivali kaldığı yerden devam edecek
07.09.2022
0
A+
A-

Marmaris Kültür ve Sanat Festivali’nin Haziran ayında meydana gelen yangın nedeniyle iptal edilen iki konseri 10 ve 24 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Marmaris Kültür ve Sanat Derneği (MAKSAD) tarafından Marmaris Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Marmaris Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nde yangın nedeniyle iki ertelenme yaşanmıştı. ‘Küllerinden doğmak’ temasıyla 10 Haziran’da başlayan 1. Marmaris Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde gerçekleşmesi planlanan 2 konser, 21 Haziran’da çıkan ve 4 gün süren orman yangını nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti. Marmaris Kültür Sanat Derneği yaptığı açıklamada ertelenen konserlerden İlyas Mirzayev ile Muğla Türküleri Senfonisi’nin 10 Eylül Cumartesi günü, Boğaziçi Gençlik Korosu’nun ise 24 Eylül Cumartesi günü Amfi Tiyatro’da yapılacağını duyurdu.

Yerel türkülere yeni bir soluk getiren Azeri besteci ve piyanist İlyas Mirzayev ile Muğla Türküleri Senfonisi, Şef Naci Özgüç yönetiminde MAKSAD Festival Orkestrası tarafından seslendirilecek. Konser 10 Eylül Cumartesi günü saat 21.00’da Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilecek. Edindiği sayısız başarı, yürüttüğü ve yer aldığı sıra dışı, yenilikçi projelerle Türkiye’de koro kültürünün yaygınlaşmasında öncü kabul edilen Boğaziçi Gençlik Korosu da Şef Masis Aram Gökbek yönetiminde 24 Eylül Cumartesi günü Amfi Tiyatro’da izleyenlere keyif dolu saatler yaşatacak. Haziran ayında alınan biletler bu konserlerde de geçerli olacak. Biletler Biletix ve satış noktalarından alınabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.