Bodrum Gündem

G-Günü, 1 Eylül 2023 – Emin Varol Bodrum Gündem Yazıları….

Meral Akşener, iktidara gelecekleri günü, “G-GÜNÜ” olarak sembolleştirdi. İyi Parti Genel Başkanı ayrıca, iktidara gelecekleri tarihi de açıkladı.

Akşener, “G-GÜNÜ, 1 Eylül 2023’tür” diyerek, iktidara gelecekleri tarihi, 1 Eylül 2023 olarak ilan etti.

İYİ Parti Genel Başkanı, seçimi kazanma noktasında, “çıtayı” oldukça yükseltti. 2023 yılında yapılacak seçimleri kazanacaklarına kesin gözüyle bakmaya başladı.

Akşener, bir adım daha ileri giderek, iktidar hazırlığına bile başladı.

Dün, “Suriyeli ve diğer sığınmacılar ile kaçak göçmenleri”, iktidara gelecekleri 1 Eylül 2023 tarihinden sonra,  ülkeden nasıl çıkaracaklarını anlattı.

Bu konuda hazırlanan “eylem planı”na göre Akşener, (her şey yolunda giderse) Türkiye’de bulunan Suriyelileri 3 yıl içinde Türkiye’den çıkartacak.

2026 yılına kadar 8 milyon sığınmacıyı Türkiye sınırları dışına çıkartacak olan Meral hanım, G-GÜNÜ olan 1 Eylül 2023 tarihinden 8 yıl sonra, Esad’la anlaşarak suriyeli göçmenleri Suriye Devleti’ne devrederek bölgeden çekilecek.

Peki bunu nasıl yapacak, süreç nasıl işleyecek?

İYİ Parti Güvenlik Başkanlığı tarafından hazırlanan “Eylem Planı” dün, benim de davetli olduğum bir lansmanla, kamuoyu ile paylaşıldı.

“ T.C Başbakanlığına” aday olduğunu ilan eden Meral hanım, iktidara geleceği 1 Eylül 2023 tarihinden sonra uygulamaya koyacağı “Eylem Planı”ndan sorumlu bakanlıkları da belirledi

Dışişleri, Milli Savunma, İçişleri, Hazine ve Maliye ile Milli Eğitim Bakanları arasında görev dağılımı yapan Meral Akşener, örneğin; “hudut namustur” politikası çerçevesinde “açık kapı politikası”nın terkedilmesi için Milli Savunma Bakanı’nı görevlendireceğini belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Suriyelileri geri gönderme eylem planı ile ilgili süreç şöyle işleyecek:

– İLK AY: 1 Eylül 2023’te iktidara geldikten sonra, geri dönüş için bir ay hazırlık yapılacak. Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği (AB) sürece davet edilecek, plana destekleri sağlanacak.

– 3.AY: Adana Mutabakatı etkin hale getirilecek.

– 6. AY: AB ile geri kabul anlaşması iptal edilecek. Suriye ile karşılıklı büyükelçilikler atanacak

-3.YIL: Sığınmacılar, 3 yıl içinde kademeli olarak Suriye’nin kuzeyine yerleştirilecek. 5 yıl boyunca da güvenli bölgelerde takip edilecek.

-8.YIL: Sığınmacıların yaşamı normale dönünceye kadar takip edilecek. Ardından, Suriye Devleti’ne devredilerek Türkiye, bölgeden çekilecek.

Meral hanım bu sorunu, 8 yıl içinde çözeceği sözünü verdi.

Kemal bey 2 yıl içinde sığınmacıları ülkelerine göndereceği sözünü verdi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise 6 ay içinde Türkiye’de bir tane sığınmacı kalmayacağını açıkladı.

Liderleri dinledikçe, 8 milyon sığınmacının “kalıcı” olmasından korkmaya başladım

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.