Bodrum Gündem

Akyarlar AK-DER’de bilim rüzgârı  

Akyarlar AK-DER’de bilim rüzgârı  

Bodrum Akyarlar Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği “AK-DER”in 25. Yılı Kutlama Etkinliklerinin ilki 10 Eylül 2022 tarihinde Ak-Der Binası’nda gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Akyarlar Güzelleştirme ve Geliştirme Dernek Başkanı İlkin Tokay’ın yönettiği Bilimsel Sohbette Türk Fizik Derneği Başkanı – İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Nükleer Fizik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Baki Akkuş konuktu. Ak-Der Salonunu dolduran kitle tarafından izlenen söyleşide Akkuş, görsel destekli akıcı sunumuyla, aktif katılım olanağı vererek sorulara anında cevap vererek izleyenleri birçok bilimsel hususta bilgilendirdi.

Dernek Başkanı İlkin Tokay, 25. Yıl Etkinliklerinin bir yıl boyunca Kültür,  Sanat ve Bilim üçayağı üzerinde, çevresel duyarlılık bilinciyle çeşitli alanlarda konserler, resitaller, temsiller, sergiler, kurslar, atölyeler, çalıştaylar, söyleşiler, konferanslar, paneller v.d. etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti. Kurucusu oldukları ve Defne Kozanoğlu ile birlikte çalıştırdıkları Bodrum Çoksesli Korosu’ndan konserlerin, Bodrum Müzikal Tiyatrosu’ndan temsillerin de yer alacağı etkinliklerde ayrıca Bodrum yerelinden, yurtiçinden ve yurtdışından sanatkârların vereceği konserlerin, resitallerin de yapılacağını ifade eden Tokay, “Bodrum’a değer veren, Bodrum’a güzellik katan sanatsal ve kültürel oluşumları 25. Yıl etkinliklerine davet ettik. AK-DER 25. Yıl Etkinliklerinin Bodrum’un kültürel, sanatsal ve bilimsel hayatına katkıda bulunması amacımız” dedi.

Dernek Başkanı İlkin Tokay, Akyarlar’da bulunan dernek binasında düzenlenen çeşitli kurslara, Türk Müziği, Hafif (Pop) Müzik ve Türk Halk Müziği çalışmalarına, Turgutreis’te yapılan Bodrum Çoksesli Korosu’na ve Bodrum Müzikal Tiyatrosu’na katılmaya sanatseverleri, müzikseverleri davet etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.