Bodrum Gündem

Kırtasiye ürünlerindeki KDV indirilsin ve köy okulları açılsın

Kırtasiye ürünlerindeki KDV indirilsin ve köy okulları açılsın
12.09.2022
0
A+
A-

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, partisinin iktidara gelmesi durumunda kapalı olan birçok köy okulunun açılacağını kaydetti. Alban ayrıca kırtasiye masraflarının velilerin belini büktüğünü belirterek, başta okul defteri ve kalem gibi malzemeler olmak üzere kırtasiye ürünlerindeki KDV’nin kaldırılması konusunda çağrıda bulundu.

Bodrum Gündem Haber

İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen, 2022-2023 eğitim öğretim yılına başladı. Eğitim yılının başlamasıyla ilgili olarak açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, okulların açılmasına rağmen öğrencilerin birçoğunun hala başta kırtasiye malzemesi olmak üzere eksiklerinin bulunduğunu belirtti.

KDV İndirilse Veliler Rahat Nefes Alır…

Eğitim-öğretim dönemi başlarken, kırtasiye alışverişine çıkan velilerin, kırtasiye ürünlerinde ve okul kıyafetlerinde yüzde 100’e varan artmış fiyatlar karşısında çok zor durumda kaldığını belirten Alban, “Her şeyin başı eğitim diyoruz. Fakat eğitim artık o kadar pahalı bir duruma geldi ki, veliler çaresiz, öğrenciler umutsuz durumda. Kaleminden defterine kadar temel eğitim malzemeleri çok pahalıya satılıyor. Bu ürünlerde KDV’nin inmesi artık şart oldu. Devletin eğitim sistemine en büyük desteklerinden biri de bu ürünlerdeki KDV’nin inmesi olacaktır” dedi.

Köy Okulları CHP İktidarında Tekrar Açılacak…

AKP iktidarının iş başına gelmesinden bu yana kapatılan köy okul sayısının 20 binin üzerine çıktığını ifade eden CHP’li Alban, taşımalı eğitimde sorunların her yıl katlandığını belirterek köy okullarının bir an önce açılması gerektiğini öne sürdü.

Alban şunları kaydetti:

“AKP döneminde, şu anda 600 bin öğretmen atama bekliyor. Yaklaşık 20 bin köy okulu ise kapalı. Öğretmen öğrencisine kavuşamadı, öğrenci ise hem okuluna hem öğretmene hasret. AKP iktidarının hala neden köy okullarını açmadığını anlamak mümkün değil. Bu kadar öğretmen atama beklerken, taşımalı eğitimin sorunlarının katlanarak arttığı bir durumda neden köy okulları açılmıyor? CHP iktidarında Milli Eğitim alanında yapılacak acil eylem planları arasında en öncelikli konu köy okullarının açılması olacaktır. Çürümeye terk edilmiş köy okullarını tekrar öğrenci ve öğretmenle buluşturacağız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.