Bodrum Gündem

Maviden Turkuaza Sergisi Osmanlı tersanesinde 14 Eylül’de

Maviden Turkuaza Sergisi Osmanlı tersanesinde 14 Eylül’de

Tayfun Önel’in “Maviden Turkuaza” resim sergisi Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisinde 14 – 20 Eylül arası sanatseverleri bekliyor.

Bodrum Gündem Haber

Resimlerinde mavi ve turkuazı ön plana çıkararak doğa, deniz ve hayat konseptini canlı, kirletilmemiş ve bir ölçüde vahşi renklerle tuvaline taşıyan Tayfun Önel Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesi Kaymakamlık Sanat Galerisinde. Lekecilik anlayışıyla eserlerini üretmeye devam eden Önel’in çalışmaları 14 – 20 Eylül arası sanatseverleri bekliyor.

Tayfun Önel

Tayfun Önel İzmir’de doğdu. Marmara Üniversitesi Kamu mezunu olarak Öğrenimini tamamladı. Yaşantısını İzmir, İstanbul ve Bodrum da geçirdi.

Serbest ticaret içinde uzun yıllar çalıştı. Resme ilgisi çocukluk yıllarına uzanır.

Hiçbir dönem resimden kopmadan bugüne gelmiştir. Tayfun Önel uzun yıllar, iş hayatı ve resim tutkusunu birlikte sürdürdü. Önceki dönemlerinde, Şeref Bigalı, Mustafa Akgün, Ramadan Tuzcuoğlu (Ramo) ile çalışmaları ve dostlukları, onların yol göstermeleri, resimlerinde bulunduğu yere gelmesini ve resim karakterinin oluşmasını sağlamıştır.

Resimlerinde mavi ve turkuaz ön plana çıkar. Resimlerinde doğa, deniz, hayat konseptlerini canlı, kirletilmemiş ve bir ölçüde vahşi renklerle tuvallere yansıtan sanatçı, 2012 yılından 2021 başına kadar Bodrum da yaşamıştır Önel , 2021 başından itibaren Ayvalık Cunda’ ya yerleşmiş olup, yine deniz, doğa resimlerine, mavilerine, eskiden beri sevdiği bir köşe olan Cunda da devam etmektedir.

Bodrumart üyesi de olan Tayfun Önel “Beyaz Dokunuşlar”, “Bodrum Esintileri” gibi kişisel sergiler açmış, karma sergilerde yer almıştır. Eserleri yurt içi ve yurt dışı birçok özel koleksiyonlarda yer almaktadır. Tayfun Önel atölyesinde renk ve lekecilik anlayışı ile eserlerini üretmeye devam ederek, yeni sergilere hazırlık yapmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.