Bodrum Gündem

Milas zeytinyağı artık Metro’nun raflarında yer alacak

Milas zeytinyağı artık Metro’nun raflarında yer alacak
12.09.2022
0
A+
A-

3.İstanbul Coğrafi İşaretler Zirvesi, “Türk mutfak kültürünü korumak ve gelecek nesillere aktarmak” amacıyla, “Yerelden Küresele: Dünya Kadar Yöre” ana temasıyla Metro Türkiye’nin ev sahipliğinde ve Türk Patent ve Marka Kurumu ile TOBB’un işbirliğinde İstanbul’da düzenlendi. Zirveye Türkiye’nin tek AB coğrafi işaretle zeytinyağına sahip kuruluşu olan Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile odanın üyesi zeytinyağı firması Uzunyuva da katıldı.

Bodrum Gündem Haber

Gastronomi turizmi, coğrafi işaretli ürünler ve Türk mutfağının gelişimi konularının ele alındığı zirvede Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, Türk mutfağının dünyanın en iyi beş mutfağından birisi olarak kabul edildiğini belirterek “Türk mutfağının hak ettiği yere gelmesini sağlamak için yerel değerleri evrensel bir bakış açısıyla ele almanının önemine inanıyoruz. Bu amaçla, Türkiye’nin dört bir yanındaki yerel üreticilerle işbirliği yapıyor ve sürdürebilir tarımsal üretim yöntemleri konusunda farkındalıkları arttırıyoruz” diye konuştu. 30 yılı aşkın bir süredir bu yönde çalışmalar yürüttüklerini de belirten Sinem Türüng “Tüm Avrupa ülkelerinde coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 3 bin 500 iken Türkiye’de 2 bin 500 – 3 bin potansiyel ürün bulunuyor” dedi. Şu anda AB coğrafi işaretli Türk ürünlerinin Milas zeytinyağı, Aydın kestanesi, Malatya kayısısı ve Bayramiç beyazı gibi ürünler olduğunu ve AB coğrafi işareti almaya aday ürünlerin de olduğunu vurgulayan Türüng “Coğrafi işaretli ürünlerimize Metro mağazalarımızın raflarında yer veriyoruz. Raflarımızdaki coğrafi işaretli ürün sayısı önümüzdeki yıla dek yüzde 20 arttırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Mitso ve Milas Uzunyuva Zeytinyağı da Metro’da

Öte yandan Türkiye’nin ilk ve tek AB coğrafi işaretli zeytinyağı olan Milas zeytinyağına coğrafi işaret tescili yaptıran Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile MİTSO’dan coğrafi işaret tescili alan Uzunyuva Zeytinyağı da Metro’nun 3. İstanbul Coğrafi İşaretler Zirvesi’ne davetli olarak katıldılar. MİTSO adına zirveye katılan Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer “Milas zeytinyağına AB’den ve TPMK’ndan aldığımız coğrafi işaretler Milas zeytinyağının kaderini değiştirdi. Metro gibi dünyaca ünlü bir kuruluş raflarını Milas zeytinyağına açtı. Milas zeytinyağına bu fırsatı tanıyan Metro yöneticilerine ve Metro’nun raflarına girme başarısı gösteren Milas’ımızın Uzunyuva markasına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Milas’ta ürettiği coğrafi işaretli Uzunyuva markalı zeytinyağları ile Metro’nun raflarına girmeyi başaran Milaslı zeytinyağı üreticisi İnşaat Mühendisi Uğur Özen zorlu bir süreçten geçerek bunu başardıklarını söyledi. Metro’nun Miami’deki mağazalarına davetli olarak gittiklerini ve bu mağazalara da Uzunyuva markalı zeytinyağlarını göndereceklerini belirten Uğur Özen “Çok zorlu bir süreçten geçerek bunu başardık. Metro yetkilileri geldiler fabrikamızda, dolum tesislerimizde incelemeler yaptılar. Zeytinyağlarımızı laboratuarda tahlil ettiler. İki ayrı Metro denetçisi zeytinyağımızda kalite analizi, pestisit yani zirai ilaç kalıntısı olup olmadığı analizi ve besin öğeleri analizi olmak üzere üç ayrı analiz yaptılar. Hepsinden de başarıyla geçtik ve Metro zeytinyağlarımızı kabul etti. Uzunyuva zeytinyağları bundan böyle Metro’nun Türkiye’deki ve diğer ülkelerdeki mağazalarının raflarında yer alacak. Bu Milas zeytinyağı iç için çok önemli bir gelişme” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.