Bodrum Gündem

Muğla Barosu Seçime Gidiyor

Muğla Barosu Seçime Gidiyor

Muğla Barosu 1-2 Ekim 2022 tarihinde, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 8-9 Ekim 2022 tarihlerinde olağan genel kurulu gerçekleştirilecek. Muğla Çağdaş Avukatlar Grubu Av.Ahmet Aksüt’ün başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Çağdaş Avukatlar Grubu tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Demokrasinin yok edildiği, hukukun işlevsizleştirildiği, Baroların bölündüğü, savunmanın güç avukatlığın itibar kaybettiği, mesleki sorunların her geçen gün büyüdüğü, siyasal iktidarın baskı ve saldırı nedeniyle avukatın bağımsızlığı ve özgürlüğünün tehdit altında olduğu günümüz koşullarında Muğla Barosu da 1-2 Ekim tarihinde, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 8-9 Ekim 2022 tarihlerinde Olağan Genel Kurulunu gerçekleştirecektir.

İhtiyacımız salt yeni bir başkan, yeni bir yönetim kurulu değildir.

Demokrasiyi, temel hak ve özgürlükleri, laikliği, toplumsal cinsiyet eşitliğini, barışı, piyasacılığa karşı sosyal hakları, talana karşı doğal varlıklarımızı, yağmaya karşı kentlerimizi savunan, kamucu ve eşitlikçi; militarizme, şovenizme ve ırkçılığa karşı duran, herkes için adalet isteyen, avukata kendini yalnız ve savunmasız hissettirmeyen bir Baroyu hayata geçirmek üzere Genel Kurula ve seçimlere katılıyoruz.

Grubumuz, başkan adayımız Av. Ahmet Aksüt ile seçimlere katılacaktır. Yönetim Kurulu ve diğer organlar için adaylarımızda ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.