Bodrum Gündem

Orhan Dinç yeniden aday

İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, 8 Ekim 2022 tarihinde yapılacak olan seçimde yeniden aday oldu.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) seçim takvimine göre Yüksek Seçim Kurulunun vermiş olduğu 8 Ekim 2022’de tarihinde Bodrum’da ki binasında seçim gerçekleştirilecek.  15 Ekim’de de İstanbul’da İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın Meclis ve Genel Başkan seçimleri gerçekleştirilecek.

4,5 yılın çok çabuk geçtiğini belirten Başkan Orhan Dinç İMEAK Deniz Ticaret Odasının almış olduğu kararla ilgili açıklamasında şu ifadeler yer aldı; “Bizler denizcinin sesi, denizcinin derdi olmak, derdiyle dertlenmek için yola çıktık. Ekibimizle birlikte bunu da başardığımızı düşünüyorum. Milas ve Bodrum’u, yani iki ilçeyi bir kardeş olarak ve balık üretimi, tersanecilik, günü birlik mavi yolculuk, acenteler, su sporları, dalış turizmi yani bütün sektördeki herkese tek tek dokunarak, sorunları çözümleriyle birlikte ilgili bakanlıklarımıza, yerelde de belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız, valimizle yani herkesle iş birliği içerisinde denizcinin sesi olmak denizcinin derdiyle dertlenmek için mesai harcadık. Pandemi iki yıl boyunca çok ciddi bir kaos ortamı idi. Türkiye’de %50 kapasite ile ticari yatırımcının çalışmasını sağlayan tek ildik. Buradan sayın valimize teşekkür ediyorum. Dolayısıyla her sektöre her vatandaşımıza dokunduk. Ümit ediyorum Deniz Ticaret Odamızı bir yerlere getirmişizdir. Bu gururla önümüzdeki dönemde de tekrar adayız. Çok iyi ekip olduk, çok iyi bir enerji yakaladık, deniz ticareti ile uğraşan tüm üyelerimizle çok büyük bir aile olduk. Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi olarak Türkiye’de örnek bir aile oldu diyebiliriz. Çok önemli güzel bir binayı kazandık. Buradan Bodrum Ticaret Odası Başkanımız Sayın Mahmut Kocadon’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. O da denizciliğe ne kadar önem verdiğini ve bu odanın Deniz Ticaret Odası’na yakıştığını da ifade ederek böyle bir oda kazandırdı. Konferans salonlarımızın kapılarını birçok kez devletimize, derneklerimize, sektörümüze sonuna kadar açtık, her türlü eğitimimizi verdik. Burası tamamen denizcinin evi oldu. Denizcinin evi de kapısı da gönlü de herkese açıktır. Dolayısıyla iyi bir Deniz Ticaret Odası Kurumu olduğumuzu, üyelerimizden ve halktan da duyunca gurur duyuyoruz. Seviyeyi daha da yukarı çıkartarak üyelerimizin cebine, gönlüne dokunmak, menfaatlerini, hakların korumak bizim en büyük görevimiz. İnşallah yeni dönemde de bunun fazlasıyla üzerine koyarak devam ettirmek istiyoruz…”

İMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç Gazeteci Fatih Bozoğlu’nun sorularını yanıtladı;

4,5 yıl hakikaten su gibi akıp geçti, çok yoğun bir mücadele ile kazandığın bir seçimdi. Karşında çok önemli bir usta, Gündüz Nalbantoğlu vardı ve onun önünde seçimi kazandın. Ama ondan hiç vaz geçmedin. Bu da çok önemli değil mi?

“Gündüz Başkanımız bizim duayenimiz, üstadımız, büyüğümüz. Çok büyük hizmetler verdiler. 15-20 gün önce de odamızın 40. yılını da beraber kutladık. Onun bilgi birikimi ve tecrübesi sadece bize değil tüm denizcilerimize lazım. Onu fikirlerine, görüşlerine değer veriyoruz. Gündüz Başkanımıza her zaman ihtiyacımız var. İnanıyorum ki her zaman yanımızda olacaktır…”

Bundan da hiç kuşkumuz, yok, dileriz ki öyle olsun. Gündüz Başkanın her zaman gençlerin yanında olacağına özellikle denizcilik için emek harcamaya devam edeceğine, ömrünün sonunu kadar bu işi yapacağından eminiz. Bunu hepimiz biliyoruz ve bundan hiçbir kuşkumuz yok. Odanızda kaç üye var ve kaç kişi oy kullanacak?

“650 üyemiz var, seçme ve seçilme hakkı kazanan 400 üyemiz oy kullanabilecek. Önemli olan inşallah sektörümüzü parçalamadan hep beraber el ele, kol kola seçime gitmek. Özellikle Bodrum’da başlayan bu deniz ticareti, Muğla kıyılarımızla birlikte ülkemizin deniz turizminden kazancının %26’sını kapsıyor. Ekonomik olarak deniz turizmine, deniz ticaretine çok büyük desteğimiz var. Özellikle pandemide denizcilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Ne kadar önemli bir iş yaptığımızı, insan hayatına ne kadar önem verdiğimizi, denizcinin ne kadar disiplinli ve kurallara uyan olduğunu, pandemi sürecinde bir tane dahi Covid 19 vakasına yakalanmayarak bir kez daha gösterdik. Tüm denizcilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Denizci her zaman gönlü geniş, zeki, atılgan, çevik, kurallara uyan ve her şeyden önemlisi mücadeleci ve misafirperverdir. Onun için Bodrumlular olarak denizcilerimiz ve onları temsil eden kişi olarak onlarla gurur duyuyoruz…”

Önümüzde 20-25 günlük kısa bir süre var, hazır mısın?

“Hazırız, tüm hazırlıklarımızı yaptık. Günübirlik kooperatif başkanlarımızla zaten her sezon öncesi ve sonrası her zaman bir bütün halindeyiz. Her sektörümüze kucağımızı açtık. Faaliyet raporu gibi bir rapor hazırladık, üyelerimiz bunları inceleyebilirler. Yaptıklarımız burada belli. Yapamadıklarımız da var. Dert edindiğimiz. İçimizde ukde kalmış sıkıntılar da var. Bunları kesin çözmemiz lazım. Sektörümüz bunları sabırsızlıkla bekliyor. Bunlar için üyelerimizin mağdur olduğunu da biliyorum. Onlar için de devletimizle, ilgili birimlerle uğraşıyoruz. Pes etmiyoruz, Bodrumlu pes etmez. Mücadelemizi devam ettiriyoruz…”

2 Ekim’de Bodrum Ticaret Odası, 8 Ekim’de de Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi ve 10 Ekim’de TÜRSAB Bodrum Temsilciği seçimleri var. Ekim ayın ilk yarısı çok doluyuz. Bütün Bodrumlular seçim sürecine girmiş olduk. Pruvanız neta, rüzgarınız kolayına olsun.

“Teşekkür ederim, hayırlısı olsun…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.