Bodrum Gündem

Ormanı yakmıştı, 20 yıl hapsi istendi

MUĞLA’NIN MARMARİS İLÇESİNDE HAZİRAN AYINDA ÇIKAN YANGININ ŞÜPHELİSİ OLARAK GÖZALTINA ALINAN SACİT AYHAN’IN 20 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ.

Ormanı yakmıştı, 20 yıl hapsi istendi

Marmaris’te Haziran ayında çıkan yangının şüphelisi olarak gözaltına alınan Sacit Ayhan’ın 20 yıla kadar hapsi istendi.

Bodrum Gündem Haber

Marmaris’te geçtiğimiz Haziran ayında başlayan ve günler süren yangın sonrasında 4 bin hektarın üzerinde ormanlık alan zarar görmüş, birçok ev de küle dönmüştü. Yangının ardından güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde orman yangınının şüphelisi olarak Sacit Ayhan gözaltın alınmış ve çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

İddianame kabul edildi

Yangının ardından tutuklanan Sacit Arslan için Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame kabul edildi. Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianame çerçevesinde orman yangını çıkardığı gerekçesiyle tutuklanan Sacit Ayhan için hazırlanan iddianamede 10 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Babası “Keşke ölseydi de yakmasaydı” demişti

Orman yangını şüphelisi Sacit Ayhan’ın babası Kadir Ayhan yaşanan olay sonrasında gazetecilere verdiği bir röportajda, “Biz bal ile geçimimizi sağlarız ekmek yediğimiz ormanları yaktı. Keşke ölseydi de ormanları yakmasaydı” demişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.