Bodrum Gündem

Kissebükü’ne ‘Acele’ kamulaştırma ilanı

BODRUM MAZI MAHALLESİNDE YER ALAN KİSSEBÜKÜ ANASTASİAPOLİS ANTİK KENTİNDEKİ 17 BİN 107 METREKARELİK SİT ALAN CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ İLE ‘ACELE’ KAMULAŞTIRMASINA KARAR VERİLDİ.

Kissebükü’ne ‘Acele’ kamulaştırma ilanı

Bodrum’a 20 kilometre uzaklıkta yer alan Kissebükü Anastasiapolis Antik Kentindeki kazı çalışmalarının yürütülebilmesi için çevresindeki 17 bin metrekarelik alanın Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile ‘Acele’ kamulaştırılarak bu alandaki tarihi yapıların ortaya çıkarılması ve restorasyon çalışmalarının bir an önce başlaması sağlanacak.

Bodrum Gündem Haber

15 Eylül 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde “Muğla ili, Bodrum ilçesi, Mazıköy Mahallesi, Anastasiapolis Antik kenti 1. Derecede Arkeolojik Sit alanında kalan yapı kalıntılarının ortaya çıkarılması ve restorasyon çalışmalarının gerçekleştirilebilmesi amacıyla 141 ada 5 parsel numaralı taşınmazın 17.107 M2’lik kısmanın, tapuda hazine adına tescil edilmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı kamulaştırma kanununun 27’inci maddesi gereğince karar verilmiştir” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.