Bodrum Gündem

Yazık değil mi bizim mücadelemize?

Muğla’da kurulması planlanan çimento fabrikası alanında eylem yapan köylüler jandarma müdahalesi ile karşılaştı. Gözyaşlarına hâkim olamayan bir kadın, “Yazık değil mi bizim mücadelemize? Ne için yapıyorsunuz? Belediye başkanı arka kapıdan kaçıyor. On kere gittik ayağına, yalvardık. Bir kere konuşmadı” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Menteşe’ye bağlı Bayır Mahallesi ile Yatağan’a bağlı Deştin Mahallesine arasında 7 bin 751 dönümlük arazide “Muğla Çimento” tarafından yapılmak istenen çimento fabrikasına karşı bölge halkının mücadelesi sürüyor.

Bölgede Mart ayında çadır kurarak nöbete başlayan köylüler, Bayır Meydanı’nda toplanarak fabrika alanına hareket etti. “Deştin Çayı özgür akacak” diyerek eylem yapan köylüler burada jandarma ekiplerinin müdahalesi ile karşılaştı.

Eylem sırasında gözyaşlarına hâkim olamayan bir kadın, “Yazık değil mi bizim mücadelemize? Ne için yapıyorsunuz? Herkese sahip çıkarken bize niye sahip çıkmadılar? Onları biz çıkardık o tahta, biz getirdik onları başa. Belediye başkanı arka kapıdan kaçıyor. On kere gittik ayağına. Bin kere gittik ayağına yalvardık. Bir kere konuşmadı. Bizim ciğerimiz yanmış geri durun diyorlar” dedi.

Kısa süreli gerginliğin yaşandığı eylem sonrası köylüler sloganlar eşliğinde bölgeden ayrıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.