Bodrum Gündem

Bodrum İKK’dan CHP’li Bodrum Belediyesine yönelik eleştiriler

19 Eylül Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Gününde yapılan basın açıklamasına ek olarak yerel sorunlara da dikkat çeken Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu İlçe Sekreteri Mustafa Erdoğan’ın “Merkezi iktidara bu yaptıklarına karşı gibi gözüken yerel yönetimimizden yaptığımız çağrılara bugüne kadar yeterli yanıt alamadık. Verdiğimiz dilekçeler karşılıksız kalmıştır…” şeklindeki ifadeleri dikkat çekti.

Fatih Bozoğlu – Bodrum Gündem

19 Eylül Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Gününde konuşan Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu İlçe Sekreteri Mustafa Erdoğan “Her ne kadar bugün Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü olsa da Bodrum Yarımadası her geçen gün, giderayak iktidarın ve rantiyelerin yağması altında…” dedi.

Ortakent merkezinden sahile kadar olan hazine alanlarının yürütmeyi durdurma kararına karşın ihaleye çıktığını anımsatan Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu İlçe Sekreteri Mustafa Erdoğan CHP’li Bodrum Belediyesini eleştiren ifadelerin de yer aldığı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Aspat ANTHAVEN’ın mevcut sahil yapısını yok eden inşaatına karşı açtığımız davayı kazanmamıza rağmen, yerel iktidarın zamanında müdahale etmeyip iskan vermesi, yeterli tavır almaması sonucu inşaat bitiş aşamasına gelmiştir. Torba Kaynar-Usuluk’ta günübirlik orman arazisi içindeki kaçak yapıların 2017’den sonra yapıldığı halde imar barışına aykırı biçimde Yapı kayıt belgelerinin bir orman memuruna aldırılarak yasallaştırılmak istenmesine belediye nezdinde başvurularımıza yanıt alamadık. Gökburun’da sit alanlarının Cengiz inşaata tahsisine karşı mücadelemiz devam ediyor. Torbadan Kızılağaç koyuna kadar olan 18 milyon m2’nin tahsis ve ihalesi ile ilgili karşı duruşumuz devam ediyor. Mevcut trafik koşullarını düzenlemeden yeni yerleşim alanları ve imar rantlarının önünü açacak sit alanlarının tahribine yol açacak Torba’dan başlayacak otoban projesi hayata geçiriliyor, merkezi iktidara bu yaptıklarına karşı gibi gözüken yerel yönetimimize yaptığımız çağrılara bugüne kadar yeterli yanıt alamadık. Verdiğimiz dilekçeler karşılıksız kalmıştır…”

19 Eylül Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Gününe konuk olarak katılan CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan bu eleştiriler ile ilgili olarak daha sonra bir değerlendirme yapacağını kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.