Bodrum Gündem

Bodrum & Yöresi İzlenimlerim

Giden, gezen ve gören gözler / Borum için güzel söz söyler. İşte onlardan birisi: “Her şarkı kendini bulur Bodrum’da, eşsiz güzellikler yatar gizemli koylarda, Halikarnas eğlence saçar âşıklara, uğramadan gitme sakın Bodrum’a…”

Bir sabah Gültan Sitesinden bindiğim Bodrum’a giden araçla yol almaya başladık. İnişli çıkışlı Ortatepe ya da Adabükü yöresinde; dere tepe demeden ya da keçilerin bile zor çıktığı yerlere beyaz evler yapılmış görüntüleri şaşkınlıkla izleyerek Bodrum yolunda olduk.

Yakılan yamaçlara arsızca ve yüzleri kızarmayan insanların otel yapılmakta olduğunu içim acıyarak izledim! Vay benim güzel ülkem! Demeden edemedim. Bugünlerde bölgede çıkarılan yangınların amacı belli değil mi?

Pırıl pırıl ve tertemiz görüntü sunan Bodrum Otogar’ında bindiğim kent içi araçla kent merkezinde oldum. Yolları dolduran araçları izledikçe İstanbul yolları gözümün önüne geldi. Belleğimden, İstanbul ve Bodrum’a akın eden araçlardan giriş ücreti ya da vergi alınmalı, düşüncesi de geldi.

Bodrum’daki toplu taşım araçlarının büyük bölümünün sürücüleri, eğitim ve öğretimden yoksun olmalı… Sorulan sorulara hiç yanıt vermiyorlar ya da duymazlıktan geliyorlar. Acaba turistler mi şımarttı bunları yoksa insanlıktan mı uzaklaştılar. Güzel ülkemde gün geçtikçe kaliteyi arar olduk.

Yıllar öncesi turist döviz getirir, turiste iyi davranalım, sözleriyle genç kuşağa işledik durduk. İyi etmediğimizi sanıyorum. Şemsiye ters döndü kanısındayım. Buradan devinimle Adabükü’nde kurulan pazarda ağırlıklı olarak turistler alış veriş ettiklerinden fiyatlar İstanbul ve Ankara semt pazarlarının en az iki katı… Emekli ya da dar gelirli geçim zorluğu çekmektedir. Şimdilerde turist, pahalılık ve hastalık getirmektedir.

Bir başka belirgin olumsuzluk: Bu bölgede (Adabükü, Gütltan Sitesi ve öteki siteler) elektrikler sık sık kesildiğinden tekrar geldiği zaman akımın fazla oranda verildiğinden olmalı, buzdolabı, televizyon, çamaşır ve bulaşık makinesi gibi araçlar bozulmakta ve hayli masraf açmaktadır.

İşim gereği Bodrum’da uğradığım kimi yerleri aşağıda belirtme gereğini duydum: Bodrum Gündem gazetesinden söz ettim. Telefonlarından açıp yazdığım köşemi gördüler. Yazı yayılanınca kendilerini bildireceğimi de ekledim.

—Atatürk Caddesi sonunda Hırdavatçı Nalbur Sarıaslan Ticaret,

—Sanayi Bölgesinde, Kentiçi Otogar yöresinde Taşfırın’da görevli İspirli Halil Ünal… Güler yüzü ve nefis ürünleri ile etkiledi.

—Petrum Otel, Apart ve Pansiyon işletmecisi Turan Mun,

—Araçta tanışma ve konuşma olanağımız olan Aksaraylı Nur İnce,

—MTS Dekor, Perde Döşeme’de kaliteli işyeri sahibi Turgut Başıtek,

—Kendisine bir yerin adresini sorduğumda özverili davranıp aracı ile taşıyan İnşaatçı Ekrem Baylak,

—Zengin depolama ve sergilemeye sahip 2. El & Tarhan Spot işyeri görevlisi kaliteli ve konuksever insan Sami Erzurum,

—Kentiçi Otogar yakınında Çineli Kasap’ta Faruk,

—Dönüşte araçta yan yana oturduğumuz inşaat çalışanı Mustafa Kartal…

Bunlar, tanışmış olmanın mutluluğunu yaşatan, gönül gücü veren, iletişimde dostlar oldular. Sağ olasınız, var olsunlar diyorum!

*

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.