Bodrum Gündem

Ulaştırma Bakanının Dili Sürçmüş

Ulaştırma Bakanının Dili Sürçmüş
23.09.2022
0
A+
A-

CHP Milas İlçe Başkanlığı tarafından geleneksel olarak yapılan Salı toplantısında konuşan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Muğla ziyaretinde yaptığı açıklamalara değindi.

Bodrum Gündem Haber

100 Yılda Satılmayanları 20 Yılda Sattık

“Ulaştırma Bakanı’nın Muğla’yı ziyaretinde söylediği bir cümle gerçekten trajikomik. ‘Adeta 100 yılda yapılacak işleri 20 yıla sığdıran Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vatanını, milletini seven kadrolar iş başına geldiler.’ Bu cümleyi kuran Sayın Bakan’ın dili sürçmüş.

Aslında şunu demek istemiş; “20 Türkiye Cumhuriyeti’nin geldiği nokta ortada; satılmadık, özelleştirilmedik fabrika, garanti verilmedik köprü ve yol birakmadik.100 yılda satılmayanları 20 yılda sattık.”

Kötekli Kavşağı İçin Bakana ‘Günaydın’ Diyoruz

“Menteşe ilçesi Kötekli kavşağındaki trafik çilesini 20 yıldır görmeyen iktidarın bakanı hala çözeceğiz demiş. Sadece Muğla’dan aldığı vergilerle değil Muğla’ya 81 İl’imize katlı kavşak yapılır. Birçok kez dile getirdiğimiz ve 2019 yılında verdiğimiz soru önergesine verdiği cevapta “buraya battı çıktı gerek yok” diyen Bakana ‘günaydın’ diyoruz.”

Bakan’ın Söylediklerine Değil Söylemediklerine Bakalım

“Esasen Bakanın söyledikleri değil, hakkında sustuğu konular kentimiz için daha önemli. Şöyle bir bakalım:

Denizli-Kale Yolu Yılan Hikâyesine Dönüştü

20 yıldır bir türlü bitirilemeyen ve İki önemli şehri birbirine bağlayan Muğla-Denizli yolunun bitirilememesinin altında ne olduğunu, neden birçok firma değiştirildiği halde bitmediği hakkında bir açıklama yok.

Göcek Tüneli İçin Verilen Sözler Ne Oldu?

Türkiye’nin tek paralı tüneli Göcek’e sahip Muğlamız bu beceriksizliği hak etmiyor. Deli Dumrul tünelinin sözler verilmesine rağmen neden halâ ücretsiz olmadığı hakkında bir kelam yok.

Yatağan Yolu Oldu Bittiye Getirildi.

“Hayaller Battı Çıktı Gerçekler Oldu Bitti” olan, otobanvari Yatağan geçiş yolunun can güvenliği olmayan, trafik koşullarına uygun olmadığı yargı kararıyla da belgelenmesine rağmen bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı hakkında da bir açıklama yok.

Hastane Yol Bağlantısı Yok

Yatağan Devlet Hastanesine bağlantı yolunun olmadığı ve bundan dolayı insanlarımızın hayatını kaybettiği ve bu yüzden bağlantı yolunun yapılıp yapılmayacağı konusunda tek bir söz yok.

Milas Çevre Yolu Her Yağmurda Göl Oluyor

Milas Çevreyolu karayollarına ait. 10 yıl önce gerekli projeleri yapılan, 3 yıl önce de ihalesi yapılıp ödenek yetersizliğinden iptal edilen yol Milas’a yakışmıyor. Altyapısı olmayan yol en ufak yağmurda göle dönüyor. Kamyon yoğunluğu nedeni ile çok kullanılan yolda trafik yoğunluğu yaşanıyor. Bu yolla ilgili son durum nedir, bir izahat yok.

Karabel Tünelinin Akibeti Nedir?

Muğla’nın Fethiye ve Seydikemer İlçelerini, Burdur ve Antalya İllerine bağlayan D350 Karayolu üzerinde Karabel Mevkisinde toplam 6.720 metre uzunluğunda çift tüp olarak yapımına başlanan Karabel Tüneli’nin en geç 2019 yılında tamamlanacağı söylenmişti. Tünelin yapım süreci neden durdurulmuştur? İhaleyi alan şirketin çalışmayı tamamlayamamasının nedeni nedir? Tünelin yapımı için bütçe ayrılacak mıdır? Yoksa yapımdan vaz mı geçilmiştir? Tünel yapımından vaz geçilmiş ise; bugüne kadar yapılan harcamanın miktarı ne kadardır ve bu kamu zararının bedelini kim ödeyecektir? Süreç ile ilgili neden kamuya bir açıklama yapılmamıştır? Gizlenen bir konu mu vardır? Tabii ki yine açıklama yok!”

Muğla Ödediği Verginin Yüzde 7.2’si Kadar Yatırım Alabiliyor

Bütün bu sorunların temelinde Muğla’ya yönelik adaletsiz yaklaşım var. 2014-2021 yılında Muğla’dan toplam 22 Milyar 472 Milyon 237 Bin TL vergi toplandı.

Ancak 2014-2021 yılları arasında Muğla’ya toplam 1 Milyar 619 Milyon 361 Bin TL yatırım yapıldı.

Sayın Bakan neden Muğlalıların ödediği verginin yüzde 7.2’si kadar yatırım alabildiğinden bahsetmemiş.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.