Bodrum Gündem

Mahinur Uslu vefat etti

Mahinur Uslu vefat etti

Bodrum hayırseverlerinden Cemal Uslu’nun eşi Mahinur Uslu bir süredir tedavi gördüğü Özel Amerikan Hastanesinde yaşama veda etti. 

Fatih Bozoğlu / Bodrum Gündem 

1931 yılında Bodrum’da dünyaya geldi. Manifatura ticareti ile iştigal eden bir tüccar olan Mehmet Gür ile ev hanımı Behice Gür’ün kızı. 1938-1943 tarihleri arasında ilköğretim eğitimini tamamlayan Mahinur Uslu 27 Ocak 1947 tarihinde Cemal Uslu ile evlendi.

Hayırseverliği ile Bodrum’un sevgisini kazanan Mahinur Uslu eşi ile birlikte okul yapım sürecini şu şekilde anlatıyor; “60’lı yılların başında ticari hayata otel işletmecisi olarak katılmayı arzu ettim ve bir süre Palmiye Otel İşletme adı ile otel işlettim. 1993-1994 yıllarında eşim ile birlikte Bodrum’da bir okul inşa ettirmeye karar verdik ancak bu düşüncemizi bizden kaynaklanmayan bazı nedenlerle ertelemek zorunda kaldık.

Nihayet 2004 yılında okul yapma düşüncemizi gerçekleştirebileceğimiz nitelikte bir gayrimenkulün bu amaca tahsis edilmesi üzerine 21 Mayıs 2004 tarihinde Muğla Valiliği ile imzalanan protokol uyarınca, Bodrum Omurça mahallesi, Taşboğaz mevkiinde bulunan arsaya okulumuz yaptık…”

Hayırsever Mahinur Uslu 6 Ekim 2022 (Perşembe) ikindi Namazına Müteâkip Merkez Adliye Cami’de kılınacak cenaze namazı sonrası Gümbet Türbe Mezarlığına defin edilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.