Bodrum Gündem

Müzisyenlerin can güvenliği de sosyal güvenceleri de yok

Müzisyenlerin can güvenliği de sosyal güvenceleri de yok
05.10.2022
0
A+
A-

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin  ‘’müzisyenlerin can güvenliği de sosyal güvenceleri de yok’’ diyerek müzisyen Onur Şener’in öldürülmesini TBMM’de söz alarak kınadı.

Bodrum Gündem Haber

Girgin ‘’Onur Şener’in çalışırken cinayete kurban gitmesinin sanatçıları hedef gösteren, festivalleri yasaklayan zihniyetin bir ürünü olduğunu’’ ifade etti.

‘’Sanatın, sanatçının, emeğin ve emekçinin, eğitimin ve liyakatin siyasi aidiyet duygusu karşısında ucuzlatılması, bir güruha, kendilerinin kanunlar karşısında dokunulmaz oldukları özgüveninin verilmesi sonucudur’’ diyen Girgin şunları ifade etti:

Dün doktorlara yapılan bugün müzisyenlere yapılıyor

‘’Dün doktorlara yapılan muamele bugün sanatçılara yapılmaktadır. Pandemi döneminden beri çok sayıda müzisyen dramına şahit olduk, onlarcası canına kıydı, yüzlercesi eşyalarını satmak zorunda kaldı ve bir o kadarının da yuvası dağıldı. Daha da vahimi öldürenlerin çalışma yaşamından sorumlu bakanlıkta kamu görevlisi olmalarıdır.’’

Girgin sözlerini şöyle tamamladı : ‘’Emek cehennemini güvenceli ve örgütlü bir çalışma yaşamına dönüştürmek için Onur Şener İçin Adalet mücadelesini büyüteceğiz. Onur kardeşimize Allahtan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.’’

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.