Bodrum Gündem

Dünya Gazetesi 6 Ekim 2022 TÜRKİYE EKONOMİ GÜNDEMİ

Dünya Gazetesi 6 Ekim 2022 TÜRKİYE EKONOMİ GÜNDEMİ

Türkiye’nin en saygın, en güvenilir ekonomi gazetesi olan Dünya Gazetesi‘nin 6 Ekim 2022 gündem özeti…

AK Parti’nin, bu hafta TBMM’ye sunacağı ve ağırlığını ekonomiye dair başlıkların oluşturduğu torba yasa teklifinin içeriğine ilişkin ayrıntılar netleşiyor. Edinilen bilgiye göre, değer artış fonu, maliyet artış fonu gibi pasif kalemlere ait enflasyon fark hesaplarını sermayeye ilave eden ve 5 yıl süreyle bünyesinde tutan şirketlere, bu sürenin sonunda vergisiz sermaye azaltımı olanağı tanınacak. Teklifle, halen hisselerini en az iki yıl süreyle elde tutan melek yatırımcılara tanınan ve Aralık 2022’de sona erecek teşvikinin süresi üç yıl daha uzatılırken, indirim tutarı da 1 milyon liradan 2,5 milyon liraya çıkartılıyor. Haberin detayı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında küresel ekonomide son dönemde ortaya çıkan risklerin değerlendirildi Türkiye ekonomisindeki gelişmeler ve atılacak adımlar ele alındı. Bu arada arz güvenliğinin finansmanı kapsamında, bütçe imkanları çerçevesinde verilen desteğin yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşların alternatif finansman enstrümanlarını da etkin bir şekilde kullanması kararlaştırıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) yönelik düzenlemenin aralık ayında Meclis’e geleceğini söyledi. Bilgin, “Biz burada 1999 öncesi işe girmiş olanların karşılaştıkları sorunun çözümüne dönük düzenleme hazırlığı içindeyiz. Tek tip bir düzenleme olacak” diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Ataşehir Göztepe metrosu için dış borçlanma yapabilmesine olanak sağlayan onayı verdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun metro hattı için buldukları krediye Hazine’nin aylardır onay vermediğini açıklamasının ardından, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dün Twitter’dan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı projesine ilişkin dış finansman ihtiyacını karşılayacak temin izni, geçtiğimiz hafta İstanbullu vatandaşlarımızın hizmetine sunulmak üzere Bakanlığımız tarafından imzalandı.”

OPEC+ ülkelerinin halihazırda talebin arzı aştığı piyasalarda dün, günlük iki milyon varille koronavirüs salgınının başından beri en büyük üretim kesintisine gitme kararı aldı. Asya borsaları dolardaki hafif düşüşle ABD tarımdışı istihdam verisi öncesinde temkinli yükselirken petrol, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve beraber hareket eden ülkelerin üretimi keskin şekilde düşürme kararının ardından üst üste dördüncü günde de yükseldi.

Yurt içinde öne çıkan bir verinin olmadığı günde, yurt dışında Almanya fabrika siparişleri, Euro Bölgesi perakende satışlar ve ABD bölgesel merkez bankası başkanlarının konuşmaları izlenecek.

PİYASALARDA BU SABAH
DOLAR/TL18.5756
EURO/TL18.4730
EURO/DOLAR0.9925
ALTIN (ONS)1.724
ALTIN (GRAM)1027
BRENT PETROL93.4

DÜNYA’nın bugünkü manşeti

Fonu 5 yıl sermaye olarak tutana vergi avantajı geliyor

Hazırlıkları sürdürülen torba yasada işletmelere, sermayeye ilave edilen enflasyon farkları ve özel fonların 5 yıl süreyle şirket bünyesinde tutulması halinde vergisiz sermaye azaltımı avantajı getiren bir hüküm yer alıyor.

Kaynak: https://www.dunya.com/gundem/fonu-5-yil-sermaye-olarak-tutana-vergi-avantaji-geliyor-haberi-670957

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.