Bodrum Gündem

Çiftçiyi hor gören gıdayı zor görür

Çiftçiyi hor gören gıdayı zor görür
07.10.2022
0
A+
A-

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak,  toprağın ekim zamanı geldiği şu günlerde mazota arka arkaya gelen zamlar için iktidara ‘’zammınız batsın, çekin elinizi çiftçinin cebinden, milletin cebinden’’ sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Bodrum Gündem Haber

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin şunları söyledi:

Çiftçinin En Çok Kullandığı Dönemde Mazota Her Gün Zam…

“AKP çiftçimizden esnafımıza, işçimizden emeklimize toplumun tüm kesimlerine zam darbesi vurmaya devam ediyor. İğneden ipliğe her şeyin fiyatı fahiş oranda arttı, insanlarımız geçinemiyor. Ürettiğinden kazanamayan çiftçimiz tarımdan uzaklaşıyor. Ekim zamanı geldi, çiftçinin en çok mazot kullanacağı dönemde mazota her gün zam var’’

Motorine 3 günde arka arkaya, 1 lira 38 kuruş, 1 lira 10 kuruş ve bu gece gelen 1 lira 53 kuruşluk zamla birlikte toplamda 4 lirayı aşan zam uygulanmış olacak. Son zamla birlikte mazot fiyatı 27 Lirayı aşıyor. Millet bıktı.

İktidar Gıda Krizini Körüklüyor…

Bu yetmezmiş gibi sektör kaynakları yarın için yeni bir zamdan daha söz ediyor. Çiftçi motorin fiyatlarına yetişemiyor, iktidar gıda krizini daha da körüklüyor. Mazot zamlarını gübre ve tohum fiyatlarına gelecek zamlar takip edecek. Bu anlayışla zamların ardı arkası kesilmez.

Çiftçiye Kredi Veren Bankalar Kârda Çiftçi Neden Zararda?

Çiftçilerimiz iktidara soruyor? Çiftçiye kredi veren bankalar karda, Çiftçiye gübre, tohum, ilaç, yem satan şirketler karda, Çiftçiye traktör, tarım makina ve ekipmanı satanlar karda, Çiftçiden ürün alıp satanlar, ihraç edenler karda, Çiftçi neden zararda?

Ekmesi zaten pahalı, bir de ekilemediği için ithal edilenin de fiyatı kurdan dolayı pahalı olacak,  fiyatlar da uçacak. Çiftçi daha da zarar edecek. Çiftçi pahalı olduğu için ekemeyecek, tüketici de pahalıya yiyecek.

Toprağı İşleyen Ekmeği Dişler…

Atalarımız ‘’Toprağı işleyen ekmeği dişler’’der. İktidarın politikaları yüzünden tarımın doğduğu bu topraklarda bırakın yoksulluğu, açlığı konuşur hale geldik.

Unutmayın çiftçiyi hor gören gıdayı da zor görür.

Siz bu zamlardan hiç utanmıyor musunuz, sıkılmıyor musunuz? zammınız batsın, yeter artık, çekin elinizi milletin cebinden!”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.