Bodrum Gündem

Milas’ın tarihi alanlarının UNESCO listesine girmesi için işbirliği

Milas’ın tarihi alanlarının UNESCO listesine girmesi için işbirliği
12.10.2022
0
A+
A-

Milas sınırları içinde 26 tarihi kent kalıntısı ve ören yerinin bulunduğu Milas’ta tarihi alanların UNESCO’nun geçici veya kalıcı listesine alınması için MİTSO ile Türkiye Turizm Tanıtım Platformu (TUTAP) Muğla İl Temsilciliği işbirliği yapacak.

Bodrum Gündem Haber

Milas Ticaret ve Sanayi Odasının seçimlerinin tamamlanmasının ardından ardı ardına kutlama ziyaretleri yapılırken ziyaretler sırasında da işbirliği önerileri geliyor. Merkezi Ankara’da bulunan Türkiye Turizm Tanıtım Platformu’nun (TUTAP) Muğla İl Temsilcisi Mithat Yayla, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer’i ziyaret ederek kutladı. Ziyaret sırasında TUTAP’ın Türkiye genelindeki ve Muğla ilindeki çalışmalarını da anlatan Mithat Yayla, Milas’ın da doğal güzellikleri, tarihi ve turistik mekanları ile çok zengin bir ilçe olduğunu belirterek “Milas’ın tarihi değerlerinin UNESCO’nun önce geçici listesine alınması, geçici listeye alınanların da kalıcı listeye geçirilmesi için girişimlerde bulunmamız gerekiyor” dedi. Halen Milas ilçe merkezindeki Uzunyuva Anıtmezar Alanının ve Beçin Kalesi ve Ortaçağ Kentinin UNESCO’nun geçici dünya mirası listesinde yer aldığını ifade eden Mithat Yayla “Bu alanların da kalıcı listeye alınması için çaba göstereceğiz” diye konuştu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer de TUTAP Muğla İl Temsilcisi Mithat Yayla’ya ziyareti nedeniyle teşekkür ederek “Milas çok zengin bir tarihi geçmişe sahip. Bunun izlerini Milas’taki 26 tarihi kent kalıntısında ve ören yerinde görebiliyoruz. Bunların korunması ve tanıtılması bizim için de çok büyük önem taşıyor. Biz de olanaklarımız ölçüsünde Milas Müzesine, Herakleia kazılarına destek oluyoruz” dedi. Reşit Özer özellikle Uzunyuva Anıtmezar alanının UNESCO’nun kalıcı listesine alınması için yapılması gereken çalışmaları destekleyeceklerini belirterek. “Bu konuda TUTAP ile MİTSO’nun işbirliği çok önemli” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.