Bodrum Gündem

Milletvekili Erbay Kürsüde Çekiçle Telefonunu Kırdı, Gençlere Seslendi

Milletvekili Erbay Kürsüde Çekiçle Telefonunu Kırdı, Gençlere Seslendi

Kamuoyunda ‘sansür yasası’ olarak bilinen, internet medyası ve sosyal medya ile ilgili yeni yaptırımlar öngören kanun teklifinin, TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeleri sürüyor.

Bodrum Gündem Haber

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, TBMM Genel Kurulu’nda ‘sansür yasası teklifi’ görüşmesinde söz alarak, kürsüde çekiçle telefonunu kırdı ve gençlere “Eğer buradaki yasa Meclis’ten geçerse, bu telefonu artık bu şekilde kırıp atabilirsiniz genç kardeşlerim. Kullanmanıza gerek kalmayacaktır” diye seslendi. Erbay, çekiçle kırdığı telefonu yere attı.

Erbay, “İstediğiniz yere tatile gidemiyorsunuz, istediğiniz yemeği yiyemiyorsunuz, istediğini tableti, kıyafeti alamıyorsunuz. Mutsuzsunuz. Bunun sebebi AKP iktidarı ve peşine takılan MHP. Tek özgürlüğünüz var. Instagram, Youtube, Facebook var. Orada haberleşiyorsunuz.

Bugün 12 Ekim. Eğer buradaki yasa Meclis’ten geçerse, bu telefon (elindeki çekiçle telefonu kırarak) artık bu şekilde kırıp atabilirsiniz genç kardeşlerim. Kullanmanıza gerek kalmayacaktır. Ama 2023 Haziran’da o genç kardeşlerim size gereken dersleri verecektir.” dedi.

Muğla CHP Milletvekili Burak Erbay’ın bu eylemi gerçekleştirmesinin ardından çok tartışılan 29. madde TBMM Genel Kurulunda AK Parti ve MHP’li milletvekillerini oyu ile kabul edildi. CHP ise bu yasanın Anayasa’ya aykırı olduğunu ifade ederek Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.