Bodrum Gündem

Sözcü muhabirinin evine koçbaşıyla girilmesi hukuksuzluk örneğidir

Sözcü muhabirinin evine koçbaşıyla girilmesi hukuksuzluk örneğidir

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, bir elektronik posta ile yapılan asılsız ihbarın ardından Sözcü muhabiri Sayime Başçı’nın evinin kapısının güvenlik güçleri tarafından koçbaşıyla kırılmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulunun yaptığı açıklamada şu görüşler yer aldı:  “Gazetecilere yönelik sözlü ve fiziksel şiddetle ilgili her gün yeni bir olaya tanıklık edilmektedir. Son olarak elektronik posta ile geldiği belirtilen ‘canlı bomba var’ ihbarı araştırılmadan Sözcü muhabiri Sayime Başçı’nın İstanbul-Şişli’deki evinin kapısı koçbaşıyla kırılmıştır. Meslektaşımızın oturduğu dairenin önüne 02.00 gelen polisler, kapıyı koçbaşıyla kırarak içeri girmişlerdir. Daha sonra Adana’da bulunan Sayime Başçı’ya komşuları aracılığıyla ulaşan polisler ‘evde canlı bomba bulunduğu’ yolundaki asılsız ihbarın elektronik posta ile ulaştığını iletmişlerdir. Olayla ilgili hiçbir ön araştırma yapılmadan, meslektaşımızın haklarını hiçe sayan ve evine zarar veren bu hukuksuz uygulama kabul edilemez. 

Seçim öncesi gazetecileri ve haberlerini Sansür Yasası ile tamamen engellemeye çalışan iktidarın İçişleri Bakanlığı’na bağlı güvenlik güçlerinin koçbaşıyla gazetecinin kapısını kırması, ağır bir baskı örneğidir. Tüm gazetecilere bu hukuk dışı uygulama ile mesaj verilmeye çalışılmaktadır. Hukuk açısından utanç örneği olan bu uygulamaya izin veren, olayı araştırmadan müdahale eden kişilerle ilgili olarak İçişleri Bakanlığı’nın görevini yapmasını, kamuoyunu bilgilendirmesini bekliyoruz. Meslektaşımıza ‘geçmiş olsun’ diyoruz. İktidar ve ortaklarının hedef gösterdiği meslektaşlarımızla dayanışma içinde olmayı ve haksızlıkları görünür kılmayı sürdüreceğimizi duyuruyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.