Bodrum Gündem

Bodrum’un Turizm Elçisi Başkonsoloslar

Bodrum Turizm Forumuna katılan Hırvatistan, Sırbistan ve Arnavutluk Başkonsolosları Bodrum Gündem’e özel değerlendirmelerde bulundular…

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Turizm Forumuna katılan Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu Dr.İvana Zerec, Bodrum Turizm Forumu burada gerçekleşen en değerli etkinliklerden birisi olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu; “Şu an yılın son çeyreğindeyiz, bu çeyrekte ama çok değerli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyorsunuz. Burada bulunmak şu açıdan da önemli; Bodrum’un şehir olarak turizm kapsamında ne gibi zorluklarla baş etmeye çalıştığını ve ne gibi çözümler üretilmesi gerektiği görebilmek açısından çok değerli bir etkinlik…”

Çok değerli iki şehir bir araya geldi…

Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu Dr.İvana Zerec, “Aynı zamanda burada birçok değerli fikrin paylaşılması açısından bu çok değerli bir platform oldu. Turizm sektörü açısından geleceğe nasıl bakabiliriz, kendimize nasıl bir gelecek hayal edebiliriz açısından da önemli bir etkinlik. İki gün önce Hırvatistan’ın değerli bir şehri olan Mali Losinj ile Bodrum Belediyesi kardeş şehir mutabakatı imzaladı. Çok değerli iki şehir bir araya geldi. Bu protokol sayesinde iş birliğimize daha emin adımlarla aktif bir şekilde devam edeceğiz. Önümüzdeki sene 2. Bodrum Turizm Forumu’nda tekrar burada olmayı diliyorum…”

Sırbistan İstanbul Başkonsolosu İvana Pejovic; “Sırp turistler Türkiye’yi özellikle Bodrum’u çok seviyorlar ve tercih ediyorlar…”

Sırbistan İstanbul Başkonsolosu İvana Pejovic ise Sırbistan ve Türkiye’nin siyasi ve turizm gibi birçok konuda iş birliği içerisinde olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu; “Öncelikle Belediye Başkanımız Ahmet Aras’a bizi buraya davet ettiği için çok teşekkür ediyorum. Ülkem Sırbistan ve Türkiye siyasi ve turizm gibi birçok konuda iş birliği içerisinde. Sırp turistler Türkiye’yi özellikle Bodrum’u çok seviyorlar ve tercih ediyorlar. Aynı zamanda sizin ülkenizden bizim ülkemize gelen turistler de memnun ayrılıyorlar. Bodrum Turizm Fuarı’nda sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz…”

Arnavutluk İstanbul Başkonsolosu Blerta Kadzadej Bodrum Turizm Fuarı değerli bir örnek oluşturuyor…

Arnavutluk İstanbul Başkonsolosu Blerta Kadzadej de Avrupa coğrafyasındaki birçok kent için bu etkinlik çok önemli, değerli bir örnek oluşturduğunu ifade ederek; “Bu etkinliği oldukça ilgi çekici buluyorum. Biz de Akdeniz bölgesinin, bu coğrafyanın bir parçasıyız. Bu etkinlikte çok önemli ve değerli bir sektör olan turizmde günün çok önemli aktörlerini görüyorum. Bodrum Belediyesi ve Akdeniz Turizm Vakfı iş birliğinde gerçekleşen bu etkinlikte önemli kanaat önderleri, tur operatörleri, sektörün önemli temsilcileri bir araya geldi ve çok yararlı bir gün olacağına inanıyorum. Avrupa coğrafyasındaki birçok kent için bu etkinlik çok önemli, değerli bir örnek oluşturuyor. Bodrum çok güzel bir şehir. Bodrum coğrafyasının dokusuyla çok değerli bir örnek oluşturuyor. Bir Avrupa şehri. Bizim ülkemizden gelen birçok insan da Bodrum’dan mutlu ve güzel düşüncelerle ayrılıyor. Buradaki birebir toplantılarda da çok değerli insanlarımızın paylaşacakları, beraber ortaya koyacakları güzel fikirler bu mavi ekonomiyle ilgili çok güzel çıktılar elde edeceklerini düşünüyorum. Burada olmaktan ve bana birkaç söz söyleme fırsatı verdiğiniz için size de teşekkür ediyorum. Evet biz buraya başkonsoloslar olarak geldik ama aynı zamanda buraya birer turist olarak geldik. Burada sizlerle birlikte bu havayı solumaktan çok mutluyuz…” dedi.

Akdeniz Ülkeleri Barışseverdir…

Arnavutluk İstanbul Başkonsolosu Blerta Kadzadej “Bizler ve Akdeniz ülkeleri barıştan yanayız. O yüzden Arnavutluk, Hırvatistan, Sırbistan bizim kardeş ülkelerimiz, bizler öyle düşünüyoruz. Ya siz?” şeklindeki sorumuza şu yanıtı verdi; “Biz de aynı şekilde. Hükümetler arasında da halklarımız arasında da bu değerli dostluğa çok önem veriyoruz. Biz de aynı düşünceler içerisindeyiz…”

Türkler ve Arnavutlar kardeş…

Tarih boyunca biz Türkler Arnavutları çok severiz diyerek samimi bir sohbete dönüşen röportajda Arnavutluk İstanbul Başkonsolosu Blerta Kadzadej şöyle konuştu; “Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Bizim 500 yıllık ortak bir tarihimiz var. Türkçem çok kötü olabilir ama sizi anlıyorum. Geleneklerimiz, göreneklerimiz açısından da çok ortak noktamız vardır. Ne zaman İstanbul’da bir şey yemek, bir şeyler almak için sokağa çıktığımda ‘Nerelisiniz?’ diye sorduklarında ‘Arnavut’um’ dediğim zaman ‘Kardeş’ deyip bana geri dönüş yapıyorlar. Bizim yurttaşlarımız da Türkiye’ye geldiğinde bu gibi güzel dönüşlerle çok sık karşılaşıyorlar. Aynı şekilde bizim ülkemize gelen sizin soydaşlarınızda aynı ilgi ile karşılaşıyorlar. Aslında benim soyadım ‘Kadızade’. Böyle güzel bir etkinliği düzenlediğiniz için çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki sene inşallah tekrar görüşmek üzere…”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.