Bodrum Gündem

Sevinç Atabay ile “Eğitim Yeniden” Konferansı gerçekleşti

15 Ekim 2022 Cumartesi günü saat 13.00’te Herodot Kültür Merkezi’nde İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı Sevinç Atabay’ın katılımıyla “eğitim yeniden” konferansı gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber

15 Ekim 2022 Cumartesi günü saat 13.00’te Herodot Kültür Merkezi’nde İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı Sevinç Atabay’ın katılımıyla gerçekleştirilen “eğitim yeniden” konferansında, milli eğitim sistemi ve Türkiye’de eğitimin geldiği nokta masaya yatırıldı.

Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, İYİ Parti İlçe Başkanı Nevzat Kanber, İYİ Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

İyi Parti Bodrum İlçe Başkanlığının ilk konferansı eğitimle ilgili…

Eğitimin önem verdikleri bir konu olduğunu ifade eden İyi Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber “İyi Parti Bodrum İlçe Başkanlığı olarak da ilk konferansımız eğitimle ilgili. Konferansımızın ismi de ‘Eğitim Yeniden’. Bundan sonra yapacağımız etkinliklerde de hep ‘Yeniden’ ibaresini kullanacağız. Bu anlamda çok değerli bir eğitimciyi Bodrum’a getirdik. İyi Parti Eğitim Politikaları Başkanımız Sevinç Atalay hanımefendi bizi kırmadı geldi, kendisine çok teşekkür ediyorum…” dedi.

Eğitimsiz bir gençlik geliyor…

20 yılda 8 Milli Eğitim Bakanının değiştiğini belirten İyi Parti Eğitim Politikaları Başkanı Sevinç Atabay Herodot Kültür Merkezinde gerçekleştirilen program hakkında şu bilgileri verdi; “Son zamanlarda herkesin de takibinde olduğu gibi pek de eğitimcilerin yönetmediği bir Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bahsediyorum. Doğal olarak çok ciddi sorunlar var. Fakat bunu bugün bir sorun görmemeliyiz. Artık ülkenin en önemli sorunu, hatta ülkenin güvenlik sorunu. Eğitimsiz bir gençlik geliyor. Bugün ben de burada bizimle olmak isteyen çok değerli Bodrumlu katılımcılara, annelere, babalara öğretmenlere bunun ne kadar bizi üzecek bir tablo içerisinde olduğunu anlatacağım. Ama gelememiş olanlara buradan söylemek isterim ki çok önemli bir kavramı ben İyi Partimiz vesilesiyle yerleştirmiş oldum. Türkiye sadece aç çocuklar yok, bir de öğrenme yoksulu çocuklar var. Çünkü Türkiye’de her 100 çocuktan 27’si yani çocukların dörtte biri öğrenme yoksulu. Öğrenme yoksulu ne demek? 10 yaşına geldiği halde basit bir metni okuyamıyor ya da okuduğunu anlamıyor. Şu an Türkiye ilk, orta ve lise çağında 18 milyon öğrenci var. Maalesef biz onlara iyi öğretemiyoruz. İyi öğrenememiş bir çocuk da üst öğrenimlere geldiğinde üstüne pek fazla bir şey koyamıyor. Bu bizi çok üzüyor. Ben 42 yıllık bir eğitimciyim. Öğrenememiş bir çocuk için daha kötüsü olamaz. Öğrenememiş bir ülke için de daha kötüsü olamaz. Ama 20 yıllık iktidar bunu kasten istedi. Öğrenmesinler, sorgulamasınlar, sormasınlar diye zihinlerimizi ipotek altına aldılar. Bugün ben de bunu anlatacağım. Ama en önemli anlatacağım başka bir şey daha var; 722 bin çocuk köylerden ilçelere taşınıyor. Peki o zaman 20 bin köy okullunu neden kapattık? Köyde çocuk varsa ve onları alıp başka yere taşıyorsanız, bu onlara okumasınlar diye eziyettir. Zaten 4+4’ü getirerek kız çocuklarının okula devam etmesini engelledik. Genel Başkanımız Meral Akşener’in de bir eğitimci olduğunu unutmayalım. Kendisi eğitimin her kademesinde görev almıştır. İktidar olduğumuzda yapacağımız ilk iş kapanmış köy okulları bir bir açarak okulları ayağına getireceğiz. Yeniden eğitim öğretime başlayacaklar, orada yeniden Türk bayrağı dalgalanacak, İstiklal Marşı ve andımız okunacak ve yeniden 23 Nisanlar kutlanacak. Bu ülkenin çocuğunun bulunduğu yerde nitelikli fırsat eşitliğine, eğitim eşitliğine ihtiyacı var. Çünkü eğitim bir temel haktır ve anayasada güvence altına alınmıştır. Ama bu hükümet çocuklara yeterince eğitim vermemekle bu anayasa maddesini ihlal etmiştir…”

Türkiye bol diplomalı işsiz gençlerle dolu…

İYİ Parti’nin yükseköğrenim politikalarının son derece önemli olduğunu ve işsin genç istemediklerini ifade eden Atabay “209 tane üniversite var. Hocası olmayan, içinde fakültesi olup da öğrencisi olmayan, öğrencisi olduğu halde dekanı olmayan gibi pek çok eksiği olan üniversiteler var. Üniversite diploma vermek değildir. Türkiye bol diplomalı işsiz gençlerle dolu. Oysa İyi Parti’nin hem ilk ve orta öğretim hem de yükseköğretimdeki politikası, yüzyılın becerisini kazandırmak. Beceri temelli bir eğitim yapmamız gerekiyor. Niteliksiz bir mezunun ülkeye de kendine de bir faydası yok. Örneğin meslek liseleri… Pek çok meslek lisesi var ama meslek lisesi mezunlarının %10’u dahi kendi alanlarında istihdam edilemiyorlar. 20 yıllık sürede çok yanlış yapıldı. Biz yine İyi Parti iktidarında meslek liselerinde, iş dünyasının istediği ve istihdam edilebilir bir alanda mesleki eğitim vermek istiyoruz. Keza yükseköğrenim de bilim temeldir. Bilimin daha ağırlıklı olduğu, bilimin üretebildiği bir yükseköğretim modeli ile gençlerimizi yetiştirmek istiyoruz. İşsiz genç istemiyoruz…” dedi.

Öğrenme sadece bir eğitim ortamında değil, her yerdedir…

Halk eğitim, annelerden bahsedeceğim. Kırsal bölgelerde annelerin ve babaların mutlaka eğitim görmesi gerektiğini belirten Sevinç Atabay açıklamasına şu şekilde ile devam etti; “Özellikle Anadolu’da babaların daha baskın olması ve kız çocukların okula gitmesi, ya da eşlerin bir eğitim alması, meslek kazanması. Bugün benim Bodrumlularla paylaşacağım İyi Parti’nin bir projesi var. Biz ona ‘Hayat Boyu Öğrenme’ diyoruz. Hayat boyu öğrenme kapsamında öğrenimine devam etmek isteyen 24-65 yaş arası herhangi bir yetişkinimiz için onlara bir ‘Hayat Kartı’ vermek istiyoruz. Öğrenimlerini devam etsinler, ulaşımlarını biz sağlayalım istiyoruz. Örneğin onların müzelere o kartlarla ücretsiz girişlerini sağlamak istiyoruz. Çünkü öğrenme sadece bir eğitim ortamında değil, her yerdedir. Tarihini öğrenmek de bir anne-baba için son derece önemlidir. Bugün Bodrumlularla bunu paylaşacağım…”

10 yıl içerisinde kıtlık olacak…

Bodrum’da yaşadığını ve yılın belli zamanlarında Bodrum’da olduğunu ifade eden İyi Parti Eğitim Politikaları Başkanı Sevinç Atabay’ın açıklaması “Bir Egeli olarak Bodrum çok sevdiğimiz bir kasabamız. Biz de Bodrum’un yerel halkı gibi yeter artık, daha fazla beton olmasın istiyoruz. Aynı zamanda iklim krizi ile uğraşan bir iklim aktivistiyim. Geçtiğimiz yaz Bodrum’un yanan köylerinde annelere ve çocuklara iklim krizinin ne olduğun anlatmıştım. Ama şimdi bu görevimden dolayı iki görevi birlikte götürüyorum. Dolasıyla önümüzdeki 10 yıl içerisinde, hiç sanayi üretmediği halde sanayinin yarattığı iklim krizinden ne yazık ki üçüncü dünya ülkeleri etkilenecek ve milyonlarca insan yerinden yurdundan olacak. Ayrıca Bodrum halkının ve yetkililerinin dikkatini buna çekmek istiyorum; daha fazla beton değil bizim yeşile, doğaya ve daha fazla gıda üretmek için topraklara ihtiyacımız lazım. 10 yıl içerisinde gerçekten bir kıtlık olacak. Bu kıtlığı herkesin farkında olsun istiyorum…” cümleleri ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.