Bodrum Gündem

Girgin TBMM’de dile getirdi: staj sigortalılık başlangıcı sayılsın

Girgin TBMM’de dile getirdi: staj sigortalılık başlangıcı sayılsın
20.10.2022
0
A+
A-

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, staj sigortası uygulamasından dolayı mağdur olan 1 milyon 500 bin kişinin sesine kulak verilmesi çağrısında bulundu.

Bodrum Gündem Haber

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin açıklamasında şunları söyledi:

Staj Sigortası Emeği Yok Sayıyor…

“Ülkemizde “staj sigortası” adı verilen ve başlı başına mağduriyet yaratan bu uygulamaya göre, meslek lisesi ve üniversitelerde staj yapanlar ile çıraklık okulunda okuyan öğrenciler aktif olarak çalıştıkları hâlde sigortalarının sadece meslek kazası ve hastalığı kısmı yatmakta olup bu durum emekliliğe başlangıç sayılmamaktadır. Hâlâ yürürlükte olan ve oldukça eski olan bu yasa, emeği yok saymakta, genç yaşta çalışmak zorunda kalan veya bir mesleğe yönelen insanları resmen cezalandırmaktadır.”

Üretime Dayalı Bir Ekonomik Kalkınma İçin Mesleki Eğitime Gereken Değer Verilmeli…

“Ranta dayalı bir ekonomi anlayışıyla ülke ekonomisini tamamen üretimden koparan anlayış, mesleki eğitime gereken değeri vermiyor. Oysa mesleki eğitim ekonominin sağlıklı işleyişi için hayati bir unsurdur. Stajın sigortalılık başlangıcı sayılması bu alana yönelik önemli bir teşvik olacaktır.”

Meslek Lisesi, Memleket Meselesi…

“Staj mağdurlarının defalarca bu konuyu dile getirmesine ve hatta “Ortada bir maliyet sorunu varsa borçlanarak onu da karşılayalım.” demelerine rağmen hâlâ çözüm getirilmemiştir. “Meslek lisesi, memleket meselesi” diyen ve iktidara sesini duyuramayan 1 milyon 500 bin mağdurun sesine kulak verilsin.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.