Bodrum Gündem

Bodrum Bilim İnsanlarını ağırladı

Bodrum Bilim İnsanlarını ağırladı

Bodrum’da Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri konferansı (ICQMT2022) düzenlendi. Konferansa 60 ülkeden 200 bilim insanı katıldı.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum hafta sonunda önemli bir konferansa ev sahipliği yaptı. Türkiye’de ilk kez düzenlenen ve La Blanche Island’da gerçekleşen konferansa 60 ülkeden 200’e yakın bilim insanı katıldı. 7 gün süren konferansta dünyada her geçen gün gelişen kuantum teknolojisi ele alındı, bu teknolojinin kullanıldığı alanlar tartışıldı.

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyesi, dünyaca ünlü bilim insanı Prof. Dr. Ali Gencer’in önderliğinde düzenlenen Uluslararası Kuantum Malzemeleri ve Teknolojileri konferansının (ICQMT2022) dünya ve ülkemiz için çok önemli olduğunu söyledi.  Prof. Dr. Gencer; kuantum fiziğinin evrenin temel dili olduğunu ifade ederek, “Kuantum teknolojileri, son 20 yıl içinde eşi benzeri görülmemiş yeniliklere ve fırsatlara güç veriyor. Bu teknolojiler gerek sivil gerek askerȋ amaçlar açısından da muazzam yetenekler getireceğinden geleneksel teknolojilerin yakın zamanda akamete uğrayacağı, özellikle son yıllarda gelişmiş ülkeler başta olmak üzere, sanayi kuruluşları ve hükümetler kuantum teknolojilerine büyük ilgi göstermekteler” dedi.

Yurtdışından 60 ülkeden en fazla yabancı katılımlı kongrelerinden birinin gerçekleştirildiğini ifade eden  Gencer, “Kuantum teknolojileri denilince kuantum hesaplaması her ne kadar en heyecan vericisi gibi gözüküyorsa da, bu konuda kuantum sensörler ve kuantum iletişim gibi büyüleyici alanlar da var” diye konuştu. Gencer, özellikle böyle zorlu bir coğrafyada ülkemizin varlığını koruyabilmesi ve aynı zamanda teknolojiyi sadece kullanan değil aynı zamanda üreten ülke olabilmesi için Kuantum malzemeler ve kuantum teknolojilerin kritik öneme sahip olduğunun altını çizerek; “Ülkemizin 1. Sanayi devrimini zamanında tam kavrayamadığı ve 4. Sanayii devriminin hüküm sürmeye başladığı son zamanlarda haberleşme, internet ve yapay zekâ gibi alanlarda da ülkemiz en etkin yerlerde olabilmesi için gerekli akademik ve endüstriyel çalışmaların biran önce artarak önem verilmesi ülkemizin gelişmiş ülkeler arasında yer alması bakımından elzem görülmektedir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.