Bodrum Gündem

Etrim’de, panayır düzenlendi

Bodrum Rotary Kulübü Başkanı Ayşe Mücella İşbir, “elimiz köylerimize dokunuyor” dedi

Emin Varol/Bodrum

4 ay önce Bodrum Rotary Kulübü Başkanlığı’na seçilen Ayşe Mücella İşbir, bugüne kadar ayda iki kez etkinlik düzenleyerek, başkanlık görevine hızlı başladı. İşbir, 7. Etkinliği Etrim Köyü’nde “kadınlarımıza destek” ismiyle tamamladı.

Etrim köyü kadınlarının evlerinde, elleriyle hazırladıkları ürünlerin satıldığı şenlikte, Bodrum Gündem’e açıklamalar yapan Başkan İşbir, “ elimiz köylerimize dokunuyor” sloganıyla, şunları kaydetti:

“Burada (Etrim Köyünde) kadınlarımızın ürettiklerinin karşılığını görmeleri, kızların da tanık olmaları elde ettiğimiz en önemli kazanç. Buradan, bir gelir elde etmiyoruz. Önceliklerimiz kadınlar ve kadınların eşitliği, kız çocuklarımızın okutulmasıdır.

Kadınlar, yaptıkları ürünlerin önemsendiğini anladılar. Yaptıkları ürünler tükendi. Paradan daha çok memnun ediyorlar onları. Bu tür etkinliklere ne kadar çok katılım olursa, köylere yapılan katkılar da artar.

Kış aylarında etkinliklerimize devam edeceğiz. Meme ve rahim kanserlerinde “erken teşhis”  konusunda seminerler düzenleyerek, farkındalık yaratmaya çalışacağız. Doğa ve çevre temizliği konularında etkin olacağız.

Etrim şenliğine Bodrum Belediyesi de ulaşım desteği verdi. Kendilerine çok teşekkür ederiz. Yerel yönetimlerin STK’lara vereceği destekle daha başarılı işler yapılacaktır.”

Yöresel halk oyunlarının oynandığı etkinlikte Etrim Köyü kadınları evlerinde hazırladıkları keşkek, yaprak ve lahana sarma, börekleri sattı. Tezgâhlar, zeytinyağı şişeleri ve zeytinlerle süslendi, çaylar demlendi. Mavi boncuklu el emeği sepetler satıldı.

Etrim şenliği’ne Çevre ve Çalışma eski Bakanı İmren Aykut da katıldı. Aykut, AKP öncesi hükümetlerde 6 bakanlık yaptı. Şenlikte ilgi odağı olan Aykut, 41 madencimizin öldüğü Bartın’daki grizu patlamasını ve ekonomiyi Bodrum Gündem’e yorumladı.

Bu konudaki özel röpörtajı ayrı bir yazı konusu yapacağım.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.