Bodrum Gündem

İyi Parti Bodrum’da 5’nci Yaşını Kutladı

 

İYİ Parti Bodrum İlçe Teşkilatı, İyi Parti’nin 5. kuruluş yıldönümü sebebiyle Bodrum Belediye Meydanı’nda bir çelenk töreni programı gerçekleştirdi. Programa, İYİ Parti Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber, İlçe Kadın Politikaları Başkanı Nilay Konday, Gençlik Kolları Başkanı Vahit Yavuz, Bodrum Belediye Meclis üyeleri, ilçe başkan yardımcıları, mahalle temsilcileri ve partililer katıldı.

Bodrum Gündem Haber

Tören, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber yaptığı basın açıklamasında; İyi Parti’nin kısır siyasetin içinde ümitleri tükenen bir millete ‘umut ışığı’ olduğunu belirterek, 25 Ekim 2017’de Meral Akşener öncülüğünde kurulan partinin kısa milletin de teveccühüyle büyüdüğünü, büyük başarılara ve projelere imza attığını söyledi.

İYİ Parti İlçe Başkanı Nevzat Kanber’in açıklaması şöyle:

“Beş yıl önce “Cesurlar Hareketi” olarak yola çıktığımızda ülkemizde bir umutsuzluk hâkimdi. Kronikleşmiş kısır siyasetin içinde halkımızın ümitleri tükenmekteydi. 25 Ekim 2017’de, Türkiye’ye bir umut ışığı olarak doğan İyi Parti bugün ‘5’ yaşında.

Her türlü dayatma, baskı ve iftiralarla ve maddi yetersizliklerle de olsa asla kimseye boyun eğmedik. Çünkü bu bizim siyasi kariyerimiz değil, kendi geleceğimiz ise hiç değildi. Aklımızda, gönlümüzde ve hedefimizde her zaman çocuklarımızın geleceği vardı. Bizler bir Kuvay-i Milliye Hareketi sürdürüyoruz. Bu bir tür kurtuluş savaşıdır. Demokratik yöntemlerle yapılması da son derece medenidir.

İYİ Parti bugün Türk siyasetinde bir çığır açtıysa, tükenen umutları yeniden yeşertebildiyse, bu bir avuç cesur insanın mücadeleci ruhundan dolayıdır! Çünkü İyi Parti, bu milletin vicdanıdır, cesaretidir.

Milletimiz artık barış istiyor! Huzur içinde, kardeşçe, ekmeğini bölüşerek demokratik bir ortamda insanca yaşamak istiyor! Devletine güvenmek, adaletine saygı duymak istiyor! Siyasi hegemonyaları değiştirmek istiyor! Milletimiz, kararmakta olan ufku “İyilik Güneşi” ile aydınlatarak, güçlü, mutlu ve huzurlu bir Türkiye istiyor! İyi Parti, milleti ve memleketi için proje üretmeye, bilimin ve aklın ışığında “İyi bir Türkiye” inşa etmeye söz veriyor!

Bizler, iyi bir Türkiye için çalışan, mücadeleden asla vaz geçmeyecek millet sevdalılarıyız… Bizler hukukun üstünlüğünü ön planda tutan, barışçı, istikrarlı, saygın ve geleceğine umutla bakan, eşitlikçi bir Türkiye hayali ile yola çıkanlarız… Bu kutlu iktidar yürüyüşünde, gücümüzü milletimizden alıyoruz.

Tarihi sorumluluklarımızın farkındayız.  Her zaman ve her yerde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerini şiar edinerek vatanımızın ve milletimizin selameti için yılmadan çalışacağız. Kararları ortak akılla alacağız. Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nden kurtulacağız. Tüm keneleri söküp atacağız! Devletin kontrolünü yasalara, kanunlara bağlı kılacağız. Her kararımızda milletimize başvuracağız.

Başta Cesurlar Hareketinin Lideri Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener olmak üzere İYİ Parti’nin kuruluşunda emeği geçen tüm cesurlara teşekkür ederiz. “Medeniyet Yolunun Taşlarını Cesurlar Döşer” diyerek, bize katılan, güç veren, millet için mücadelede ‘ben de varım’ diyen herkese selam olsun.

Yola çıktığımız günden bu yana birleştirici, kucaklayıcı, kapsayıcı siyasetin yegâne temsilcileri olmanın bilinciyle çalışıyoruz. Demokrasiyi, millet egemenliğini, cumhuriyeti, adaleti, birliği ve kardeşliği korumak ve kollamak için tüm varlığımız ve benliğimizle mücadelemize devam edeceğiz.

Türkiye’de değişmez denileni değiştiren İYİ’ler olarak beş yıl önceki inanç ve azimle iktidar yürüyüşündeyiz… Gelecek nesillere İYİ bir Türkiye bırakacağımıza namus ve şeref sözü veririz.”

2023’ten Sonra Hiçbir Şey Eskisi Gibi Olmayacak…

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun da, İYİ Parti’nin kurulduğu günden bu yana her gün bir bariyerle, bir engelle karşılaştığını ve geçmişinde ciddi emeğin harcandığını belirterek, şöyle devam etti: “25 Ekim 2017’de, Türkiye’nin hain bir darbe girişimi yaşamasının devamında, farklı bir tablo vardı. Demokrasimiz açısından. O günlerde bugünkü gibi konuşamıyorduk. Ciddi sıkıntılar vardı. Bugün millet ittifakı olarak altılı masa etrafında toplanmış durumdayız. İnşallah 2023 yılında Cumhuriyetin 100’üncü yılında, bahar ya da yaz ayları başında yapılacak seçimde 13’üncü cumhurbaşkanı kesinlikle millet ittifakının adayı olacak, buna inanıyorum. İnşallah parlamentodaki çoğunluğu almak üzere iktidar olacağız. Parlamenter sistemin ilk başbakanının Meral Akşener olması amacıyla çalışıyoruz. Bugün Atatürk’ün izinde, demokrasiye inanan, bugün kaybolan cumhuriyet değerlerimizi yeniden tesis etmek için, millet için çalışan bir siyasi hareketiz. 2023’ten sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Türkiye daha demokratik, çağdaş, daha konuşabilen, bireysel hak ve özgürlüklerin öne çıktığı, insanlarımızın bugün var olan sorunlarının siyaset gündeminde konuşulduğu bir Türkiye olacak. Biz bu amaçla çalışıyoruz.”

İYİ Parti Bodrum kurucu Başkanı Mehmet Onur Şahbaz da “Bizler, Türkiye’nin her yerinde, bizim gibi insanlar böyle bir kuruluşun arkasında heyecanla durduk. 25 Ekim’de parti kuruldu, Bodrum’da aralık ayında resmi kuruluşumuz gerçekleşti. Bodrum’da nasıl kucaklandığını hatırlıyorum partinin. Vatan sevdası, demokrasi, hukuk özlemi ve bir çıkış kapısına ihtiyaç vardı. Genel Başkanımızın tuttuğu fener, yolumuzu güneş gibi aydınlattı. Çiçeği burnunda olan bir parti olmamıza rağmen, hızlı değişimlere, birçok engellemelere rağmen inançlı bir kitle vardı. Bana göre de Cumhuriyetin 100’üncü yılı bir dönüm noktası olacak. Aydınlık Türkiye Cumhuriyetine doğru, hedefe giden bir seçim olacak. Çabalarımız o yönde devam ediyor.” Dedi.

Program, Bodrum Belediye Meydanı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.