Bodrum Gündem

Dünya Gazetesi 1 Kasım 2022 TÜRKİYE EKONOMİ GÜNDEMİ

Dünya Gazetesi 1 Kasım 2022 TÜRKİYE EKONOMİ GÜNDEMİ

Türkiye’nin en saygın, en güvenilir ekonomi gazetesi olan Dünya Gazetesi‘nin 1 Kasım 2022 gündem özeti…

Merkez Bankası, bankalara ilettiği metinde; son dönemde görülmeye başlanan 4 uygulamanın TCMB düzenlemelerinin “ruhuna aykırı” olduğunu bildirdi. Haberin detayı

Krediye erişim zorlukları bankacılar tarafından da eleştiriye konu edildi ve finansal sisteme yönelik risk uyarıları dile getirildi. Finansın Geleceği Zirvesinde konuşan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, “Faiz indirimi, krediye daha ucuza erişebiliyorsanız işe yarar. Eğer, kredi ucuzlamasına rağmen krediye erişim güçleşiyorsa, bunun kimseye bir faydası yoktur. Amacımız krediyi erişilebilir kılmak, bunu yatırıma döndürmekse, bu konuda sorunlarımız olduğunu ifade edeyim” değerlendirmesinde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 2023 yılında 563,6 milyar TL anapara ve 519,2 milyar TL faiz olmak üzere toplam 1 trilyon 82,8 milyar TL tutarında borç servisi gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Rusya Devlet Başkanı Putin, gaz merkezi teklifini değerlendirdi. Putin, Türkiye’de doğalgaz merkezinin oldukça çabuk kurulabileceğini belirterek, Avrupa’daki birçok müşterinin kontrat imzalamak isteyebileceğini söyledi.

OPEC, orta ve uzun vadeli küresel petrol talebi beklentilerini yükseltti ve temiz enerji kaynaklarına geçişe rağmen bu talebin karşılanabilmesi için 12.1 trilyon dolarlık yatırımın gerektiğini belirtti.

“Bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” açıklamasıyla tartışmaların odağında olan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, görevinden affını istediğini açıkladı. AK Parti’de Mahir Ünal’ın yerine Grup Başkanvekillliği görevine Özlem Zengin’in getirileceği öğrenildi.

Fotoğraf ve video paylaşım uygulaması Instagram‘da dünya genelinde erişim sıkıntısı yaşanırken birçok kullanıcı hesaplarının askıya alındığını bildirdi. Erişim sıkıntısının nedeni henüz bilinmezken, Instagram’ın resmi Twitter hesabından konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, “Bazılarınızın Instagram hesabınıza erişim sorunları yaşadığının farkındayız. İnceliyoruz ve aksaklıktan dolayı özür dileriz” ifadesi kullanıldı.

Yeni günde yurt içinde İstanbul enflasyonu, yurt dışında ise imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) verileri takip edilecek.

DÜNYA’nın bugünkü manşeti

TCMB’nin son verilmesini istediği 4 uygulama

Merkez Bankası, bankalara ilettiği metinde; son dönemde görülmeye başlanan 4 uygulamanın TCMB düzenlemelerinin “ruhuna aykırı” olduğunu bildirdi.

Kaynak: https://www.dunya.com/finans/haberler/tcmbnin-son-verilmesini-istedigi-4-uygulama-haberi-673270

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.