Bodrum Gündem

Prof. Dr. Erol Manisalı toprağa verildi

Prof. Dr. Erol Manisalı toprağa verildi

Tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayatını kaybeden gazeteci, yazar ve akademisyen Prof. Dr. Erol Manisalı, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. 

Bodrum Gündem Haber

Tedavi gördüğü Başkent Hastanesinde 29 Ekim’de hayatını kaybeden gazeteci, yazar ve akademisyen Prof. Dr. Erol Manisalı (82) için toprağa verilmeden önce İstanbul Üniversitesi’nde tören düzenlendi. Daha sonra Zincirlikuyu Camii’ne getirilen Manisalı’nın eşi Nuriye Manisalı ve oğulları Kunter ve Barış Manisalı taziye dileklerini kabul etti.

Törene, çok sayıda gazeteci meslektaşı ve sevenleri katıldı. Kılınan ikindi namazı sonrasında Manisalı’nın Türk bayrağına sarılı cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda defnedildi.

Erol Manisalı’nın eşi Nuriye Manisalı, “Bize güzel bir isim bıraktı miras olarak. Biz onunla her zaman gurur duyacağız, çok özleyeceğiz, yokluğuna alışmamız mümkün değil. Ölümünün ardından bir misyon edindim. Bundan sonraki zamanımın çoğunu onun yaptıklarını arşivleyip belgeleyerek, güzel bir kitap çıkarmak istiyorum ‘Onun Ardından’ diye. Hemen bugün başladım ve sabah ona bir veda mektubu yazdım. Dokümanları toplamak için harekete geçtim. Onun şanına layık güzel bir kitap hazırlamak istiyorum. O hayattayken bu tür şeylere çok önem veriyordu. O bu tür kitapları yazmayı çok seviyordu. Bundan sonra sevdiklerimle beraber olarak, onu anarak hayatımı sonlandırmak istiyorum…” dedi.

Erol Manisalı’ya son görev: Cumhuriyet Gazetesi’nde tören düzenlendi…

29 Ekim’de yaşamını yitiren gazetemizin 25 yıllık köşe yazarı, akademisyen ve yazar Prof. Dr. Erol Manisalı bugün son yolculuğuna uğurlandı. Cumhuriyet Gazetesi’nde düzenlenen törene Manisalı’nın eşi Nuriye Manisalı, oğlu Kunter Manisalı, Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve gazetemizin imtiyaz sahibi Alev Coşkun, gazetemizin yazarları Ali Sirmen, Şükran Soner, Orhan Bursalı, Barış Terkoğlu ve gazetemizin daha pek çok emektarı, Prof. Dr. Burak Atamtürk, Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, İstanbul Barosu Başkanı Filiz Saraç, Kırmızı Kedi Yayınevi Sahibi Haluk Hepkon, yazar Osman Selim Kocahanoğlu ile Manisalı’nın sevenleri, akademisyen arkadaşları ve asistanları katıldı.

Erol Manisalı’nın ölümünü “cinayet” olarak yorumlayan Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Barış Terkoğlu, “Belki Erol Hocanın hastalığı ya da yaşı nedeniyle bu bir ölüm olarak görülebilir ama ben cinayet olarak görüyorum…” dedi.

Haber Kaynakları: Sözcü ve Cumhuriyet

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.