Bodrum Gündem

Egeyat kişiye özel ultra lüks yat imal ediyor

1976 yılından bu yana yat inşa sektöründe, tamamen kişiye özel imalat yapan, tasarımları ve imalat projeleriyle uluslararası düzeyde birçok ödül alan Ege Yat, geçen yıl inşasına başladığı Aegean Explorer serisinden M26’yı geçtiğimiz aylarda müşterisine teslim etti.

Bodrum Gündem Haber

Çelik gövde ve alüminyum üst binaya sahip yat Egeyat’ın Ören tersanesinde imal edildi. İnşa süresi 18 ay olan yatın, benzerlerinden ayıran en önemli özelliği 187 GRT’lik hacmi. İnşa ettiği tüm teknelerde, genel yerleşimi ustalıkla planlayarak, kullanıcılara inanılmaz geniş alanlar sağlayan Egeyat, Aegean Explorer 26M teknesine 6 misafir ve 4  mürettebat kabini yerleştirdi.

Her biri ana, üst ve alt güvertede olmak üzere 3 master kabin, alt güvertede ayrıca 2 çift yataklı ve 1 VIP kabin bulunan tekne 12 misafir kapasiteli. Mürettebat kabinlerinden ikisi teknenin orta bölümünde ikisi de kıçta konumlandırılmış. Her birinin bağımsız duş ve tuvaleti var.

18 m2’lik 3 master kabinden üst güvertede olanı, tekne sahibinin favori mekânı… Kabindeki kayar krom kapılar, doğrudan kıç güvertedeki hareketli dış mekân mobilyaları ile oluşturulmuş oturma ve güneşlenme alanına açılıyor. Aşağıdaki merdivenin kapatılması halinde üst kabinin özel terası olarak kullanılabiliyor.

Tüm yaşam alanlarında, ipeksi mat dokulu kireçli meşe, beyaz lake tavanlar, krom mobilya ayakları, denizlikler ve aksesuarlar, köşeli krom aydınlatma ve armatürleri kullanılarak göz yormayan bir atmosfer yaratılmış. Banyolarda, ıslak zemin ve tezgâhlarda beyaz akrilik kullanılarak teknenin geneliyle bir bütünlük yaratılmış.

Sabit mobilyaların yanı sıra, salonda yer alan krom ayaklı gri lake yuvarlak yemek masası ve krom detaylara sahip büyük orta sehpa da tersanenin ahşap atölyesinde imal edilmiş.

Ana güvertede yer alan mutfaktan direk salona açılan servis kapısı yemek saatlerinde dış koridorda trafik oluşmasını engelliyor. Aegean Explorer M26’da bulunan mutfak depolama alanları ve ekipmanları uzun süre kumanya takviyesine ihtiyaç olmadan seyir yapmayı mümkün kılıyor.

Makine dairesinde çalışma alanlarındaki ferahlık tüm sistemlerin kullanıcı dostu tasarım ve entegrasyonu ile sağlanmış. Tasarım gibi yatın mühendisliği de uzun yıllar birlikte çalışan, Egeyat’ın tecrübeli teknik ekibine ait.

2 adet 650 HP MAN D2676LE425 ana makine, 2 adet 30 kW EFKOZD jeneratöre sahip yatın maksimum hızı 12.7 kn. Ekonomik seyirde ise teknenin menzili 3500 deniz milini buluyor. 16.700 lt

dizel tankı kapasitesi ve 5300 lt su tankı kapasitesi ikmalsiz olarak, aralıksız uzun seyirleri mümkün kılıyor. Ön tarafta bulunan OPACMARE bot vinci yüksek denizlerde botun teknenin önüne alınmasını sağlayacak kapasitede. Alternatif olarak jetskiler de burada konumlandırılabilir. Kıçta bulunan hidrolik platform botun son derece pratik bir şekilde teknenin üzerinde alınmasını ve indirilmesini sağlıyor. Elektrohidrolik pasarella da OPACMARE üretimi. WEBASTO merkezi klima sistemi, SIDE POWER hidrolik baş pervane, 350 lt/ saat kapasiteli ZERO SALT su yapıcı, INTELLIAN uydu gibi birçok ekstrası bulunan yatın tüm navigasyon elektroniği SIMRAD marka. Teknede 70 HP Suzuki dıştan takma motor ve CAPELLI marka 4.50 m fiber tabanlı şişme servis botu bulunmakta.

Güçlü ve net çizgilere sahip Aegean Explorer serisinden 26 m’nin 2.sinin tersanede imalatı devam ediyor. Çelik gövdesi tamamlanan yatın önümüzdeki yıl denize indirilmesi planlanıyor. Tersanede ayrıca 37 m Tansu tasarımı bir motoryat, 39 m bir yelkenli ve 66 m bir motoryat inşası devam etmekte. Daha fazla bilgi için aegeanyacht.com u ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.