Bodrum Gündem

Yeni Hastane binası, yeni doğan bebekle faaliyete başladı

Bodrum Devlet Hastanesi, bugün itibariyle tüm birimleri ile yeni yerinde faaliyete başladı. İlk gün Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümündeki doğumhanenin ilk bebeği Umut Ege oldu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem  

Eylül ayında ağız ve diş sağlığı ünitesi ile hizmete başlanılan hastanede, bugünden itibaren tüm birimleri faaliyete girdi.

Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen hastanenin ilk gününde basın mensupları ile bir araya geldi.  Gökmen ilk gün ile ilgili “2 yılı biraz daha aşan sürede yüzde 55’lik dilimi bitmiş vaziyetteydi. Pandemi dönemindeki ikinci bir ihale ile geri kalan kısmı tamamlandı. 150 yatak, 56 poliklinik, 40’ın üzerinde yoğun bakım ünitesi ile hizmete başladı. İlk gün olmasına rağmen otoparkla alakalı bir sorunumuz yok. Ona keza çok değerli hocalarımızdan aldığımız bilgilere göre poliklinik ve yatan servisleri ile alakalı herhangi bir sıkıntımız yok. Şu anda acil servis her iki binada da faaliyet gösteriyor. Eski binada 1-2 gün daha faaliyet gösterecek. Bodrum’a böyle bir hizmeti kazandırmamızda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanlığımıza, bölge milletvekillerimize, il başkanımıza ayrı ayrı teşekkür etmemiz gerekiyor. Değerli yönetim kurulu üyelerim de buraya verilmesi gereken her türlü desteği verdiler. Taşınma sürecinde kimisi araçlarını sağladı, kimisi yemeklerini sağladı” dedi.

Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, eski binanın ağız ve diş hastalıkları hastanesi olarak faaliyet göstermesi için bakanlığa talepte bulunacaklarını kaydeden Gökmen “Biz, yarın yönetim kurulundan birkaç arkadaşım ile birlikte TBMM’de nöbetçi bakanımız Sayın Sağlık Bakanımızı ziyaret edeceğiz ve eski hastane binasının güçlendirilip Bodrum’a yakışır bir ağız ve diş sağlığı hastanesi halini almasını talep edeceğiz. Bodrum’a gelen yeni hekimlerimizin çoğu görevlerine başladı. Diğerleri de kısa süre içerisinde başlayacak” dedi.

MHP İlçe Başkanı Tayyar Şafak da ilk gün hastane yönetimine ziyarette bulundu.

Yeni hastanenin ilk bebeği Umut Ege oldu. Tayfun ve Efil Yağcı Kılıç çiftinin ikinci bebeği olan Umut Ege basın mensuplarının hastaneyi gezdiği sırada dünyaya geldi.

 

Yorumlar

  1. T.r.feyman dedi ki:

    Hastane yeni olsa, doktor dolu olsa, 5 dakikada benim hangi derdimi dinleyip teşhis ve tedavi yapilacak onu merak ediyorum. Ki, kaldıki randevu mümkün değil..” sağlıkta çağ atlamadık, sağlıksızliķta çığır atladık.