Bodrum Gündem

Rus birliklerinin çekildiği Herson’da Ukrayna bayrakları açıldı

RUSYA’NIN UKRAYNA’DAKİ HERSON KENTİNDEN TAMAMEN ÇEKİLDİĞİNİ DUYURMASININ ARDINDAN KENTTE YAŞAYAN UKRAYNALILAR, HERSON’DAKİ ÖZGÜRLÜK MEYDANI’NDA UKRAYNA BAYRAĞI AÇTI.

Rus birliklerinin çekildiği Herson’da Ukrayna bayrakları açıldı
11.11.2022
0
A+
A-

Rusya’nın Ukrayna’daki Herson kentinden tamamen çekildiğini duyurmasının ardından kentte yaşayan Ukraynalılar, Herson’daki Özgürlük Meydanı’nda Ukrayna bayrağı açtı.

Rusya Savunma Bakanlığının Rus birliklerinin Herson’dan tamamen çekildiği açıklanmasının ardından başkent Kiev’deki Ukraynalı askeri birlikler Herson’a geldi. Askerleri büyük bir coşkuyla karşılayan Ukraynalılar, Herson’daki Özgürlük Meydanı’nda bulunan Sivil Yönetim Binası önünde bir araya gelerek Ukrayna bayrağı açtı. Ukraynalı yetkililer konuya ilişkin yaptığı açıklamada şehrin neredeyse tamamının kontrol altına alındığını ancak Ukrayna halkını Rus birlikler şehirden tamamen ayrılana kadar evlerinde kalmaları konusunda uyardı.

“Herson, Rusya’nın parçası”

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus ordusunun Herson’dan çekilmesinin ardından Herson’un referandumla ilhak edildiğini ve Rusya anayasasında resmiyet kazandığını vurgulayarak “Herson, Rusya Federasyonu’nun parçası. Bu statü yasalar ile belirlenmiş ve sabitlenmiş durumda. Bunda bir değişiklik yok ve olması mümkün değil” demişti.

Öte yandan, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Sözcüsü Alexander Tupun sosyal medyadan yaptığı açıklamada Herson kentinde bulunan 12 köyün Rus işgalinden kurtarıldığı paylaşımında bulunmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.